Een zwangerschap doorloop je niet zonder zwangerschapskwaaltjes. De een komt er goed vanaf met een beetje maagzuur en vermoeidheid. De ander ligt weken plat om het kindje de kans te geven te groeien. Een van deze vervelende kwaaltjes is de bekkenklacht. Door het soepel worden van de banden is er te weinig stevigheid voor het bekken. Hierdoor kan de bekkenbodem verzakken: bekkeninstabiliteit is het gevolg. Een zwangerschapsmassage kan deze banden weer verstevigen waardoor bekkenproblemen geminimaliseerd worden.

Als een vrouw tijden de zwangerschap last krijgt van haar bekken komt dit doordat er grote druk op de banden en spieren ligt. Tevens speelt verandering in de hormoonhuishouding ook een rol. Want deze zorgen voor de verweking van de banden. Deze verweking is nodig om een kindje soepel geboren te laten worden. Als de banden echter te week worden, is er te weinig stevigheid om de bekken op zijn plek te houden. Hierdoor gaat zij schuiven en dit geeft een voortdurende en vervelende pijn. Door te masseren kun je banden verstevigen om zo bekkenproblemen terug te dringen tot een minimaal niveau.

Hoe doe je een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage met een zwangere vrouw met bekkenklachten kun je het beste zittend op een massagetafel uitvoeren. Zo kunnen de onderrug, buikspieren en banden op een goede manier gemasseerd worden, zonder dat de vrouw last heeft van de druk van de opbollende buik.

Extra aandacht voor de voeten

Bij een zwangerschapsmassage die gericht is op het bekken, mogen ook de voeten niet vergeten worden. Voeten krijgen tijdens een zwangerschap sowieso heel veel te verduren door veranderend gewicht en druk. Met een pijnlijk bekken, hebben ze het extra zwaar. omdat veel vrouwen verkeerd gaan lopen tijdens deze bekkenpijn. Gevolg is opgezwollen enkels en voeten. Zachte massagebewegingen die de circulatie van het vocht stimuleren zorgen ervoor dat de voeten en benen even een momentje van ontspanning krijgen en het vocht zich in beweging zet.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: