Op Instagram zie ik ze steeds vaker voorbij komen: de meest ingewikkelde tekeningen op ramen en glas. Zelf kan ik helemaal niet tekenen en vroeg ik mijzelf dan ook af hoe je die prachtige tekeningen op het raam krijgt. De oplossing blijkt heel gemakkelijk en zelfs voor mij te doen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder voor een leuke winactie.

Je hebt de prachtige plaatjes vast wel eens voorbij zien komen op Social Media: foto’s van ramen waar de mooiste krijttekeningen op staan. Standaard ‘like’ ik die afbeeldingen omdat ik vooral bewondering heb voor het tekentalent van de eigenaar. Ik zou het ook zo graag kunnen.

Die mogelijkheid komt nu met de krijtstifttekeningen van Ceciel  van der Pas. Op haar website vind je heel veel verschillende sjablonen die je kan gebruiken voor op je ramen. Onderverdeeld in heldere categorieën kan je heel gemakkelijk je favoriete sjabloon kiezen. Nieuwsgierig neus ik tussen alle leuke illustraties. Wil ik een ‘quote’, een ‘vogel’, ‘Koningsdag’ of een ‘botanische illustratie‘? Het is nog best moeilijk om een favoriet te kiezen. Tot het zonnetje naar binnen schijnt en ik vol het lentegevoel krijg. ‘Lente’ dat gaat mijn categorie worden.

In deze categorie kies ik voor ‘Let’s Spring’. Een leuke vrolijke tekening van een pluizenbol die uitgeblazen wordt. Ik hou van pluizenbollen. De fragiele zaadjes die je zo mooi kan wegblazen. Geweldig! De pluizenbol staat voor mij voor lente. Dus dit sjabloon past bij ons huis.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Stap voor stap een krijtstifttekening maken

Stap 1 | kies en print je sjabloon

Heb je een sjabloon gekozen op de website van Ceciel, dan kan je na betaling dit sjabloon downloaden en uitprinten. Let wel op dat je sjabloon niet altijd op een A4-tje past. De illustratie zal op diverse A4-tjes geprint worden. Deze pagina’s kan je met tape aan elkaar plakken. Zo ontstaat je volledige illustratie. Daarnaast is de illustratie in spiegelbeeld!

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Stap 2 | Sjabloon op het raam

Zoek een perfect plekje op het raam voor je illustratie. Houd er rekening mee dat je een plek kiest waar een witte illustratie goed zichtbaar is. Oh, en heel belangrijk! Neem stevige tape om je A4-tjes mee op het raam te plakken. Zeker als het waait. Kies daarnaast voor tape dat geen vlekken achterlaat op het raam na verwijdering.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Stap 3 | Overtrekken

Pak nu je witte krijtstift en ga aan de slag. Hoewel het heel gemakkelijk lijkt om de dikke zwarte print letters over te tekenen, toch is het  even wennen. Wij hebben dubbelglas en hierdoor verspringt de illustratie als je je hoofd beweegt. Om dit te voorkomen en alle letters op dezelfde manier over te trekken, kun je het beste één oog dichthouden. Hierdoor verspringt de illustratie niet.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Begin met het overtrekken bovenaan met de omlijning. Zo voorkom je dat je op een later tijdstip met je hand door je net getekende letters veegt. Vul de illustratie hierna op. Zo zie je duidelijk je tekening ontstaan en kun je hier en daar nog aanpassingen doen.

Mijn Let’s Spring vormt zich na een paar minuten al op het raam. Het verbaast me hoe gemakkelijk het eigenlijk gaat als je de handigheid er in krijgt.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Stap 4 | Verwijderen van sjabloon

Ben je helemaal klaar met je illustratie dan komt het leukste klusje: het verwijderen van het sjabloon. Nu kan je eindelijk echt het eindresultaat bewonderen. Mijn illustratie met de pluizenbol is super goed gelukt en ik ben er dan ook heel erg trots op.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Natuurlijk kan je – als je er voorzichtig mee bent – de illustratie meerdere keren gebruiken. Daarnaast kan je altijd het patroon dat je hebt gedownload nogmaals uitprinten.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Stap 5 | Het krijtstift resultaat

Niet alleen vind ik het resultaat heel erg geslaagd. Ook krijg ik van toevallige passanten complimentjes over de illustratie. Natuurlijk valt hij ook wel erg op omdat het precies boven de favoriete slaapplek van onze kleine kater is. Naast dat mensen complimentjes geven over onze Guus de kat, krijgt nu ook de illustratie dikke duimen omhoog.

pluizenbol, diy, krijtstift, raamtekening, krijtstifttekening, etsy, love4momz

Ik hou van de lente!

*  WINACTIE krijtstift sjabloon naar keuze WINACTIE *

In samenwerking met Krijtstifttekening.nl mag Love4Momz 1 sjabloon naar keuze weggeven onder haar lezers en volgers. Wil jij kans maken op een van deze super leuke ontwerpen? Volg dan onderstaande stappen en wie weet teken jij straks je de leukste krijtstifttekening op je raam

 1. Plaats een comment onder dit artikel | welk product uit de shop van Krijtstifttekening.nl jij het leukste vindt
 2. Volg Love4Momz op een van onze social media kanalen en vergeet niet de desbetreffende foto te  liken
  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Twitter
  4. Bloglovin
  5. Pinterest
 3. Volg Krijtstiftekening.nl op haar Instagramaccount

Nieuwsgierig naar onze andere winacties? Kijk dan op Momz Win

Note: deze actie loopt tot 24 april 2018

Author

4 Comments

 1. elisabeth maria martina Reply

  ik denk dat mijn kleindochter hier heel blij van wordt

 2. De Stille nacht, Heilige nacht sticker vind ik zo leuk. Met Sinterklaas hadden we zelf een tekening van Sinterklaas met Pieten gemaakt die aan het schaatsen waren. Ik volg je via bloglovin en FB.

 3. “Botanische bloemen raamtekening” vind ik mooi!
  Heb geen Instagram, maar volg wel op Facebook

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: