Je ziet ze op het moment heel veel: tekstarmbandjes. Armbandjes met een persoonlijke tekst of quote. Hoe leuk is het om je eigen persoonlijke tekst op een armbandje te zetten? Helemaal zoals jezelf wilt. Een tekstarmband maken is met het DIY pakket van Imakin redelijk eenvoudig. Redelijk, want je moet wel even oefenen.

Met een super creatieve zus en dochter, ontkom ik niet aan hun originele knutsel ideeën. Elke keer weer verbazen ze me met wat ze allemaal verzinnen om te maken. Om een beetje creatief uit de hoek te komen, ben ik ontzettend blij met Imakin. Een inspiratie site plus webshop voor de leukste creatieve diy projecten.  Zo kom ik op leuke ideeën om te doen, maar weet ik ook gelijk ‘hoe ik ze moet uitvoeren’ en nog handiger ‘waar ik de materialen kan krijgen.

diy, zelf maken, tekstarmband, slagstempel, imakin, love4momz

Tekstarmband maken is kidsproof

Ons laatste project is het maken van een tekstarmband. Een diy project dat kidsproof is en super leuk om samen te doen. Gemaakt op een dun strookje metaal en voorzien van een persoonlijke tekst met slagstempels. Deze slagstempels zijn in verschillende lettertypes en groottes verkrijgbaar en daarnaast zijn er ook leuke icoontjes om je tekst mee op te leuken. Zo kan je je eigen persoonlijke tekstarmband maken of cadeau geven. Hoe leuk!

Enthousiast gaan we aan de slag. Al snel komen we er achter dat het verstandig is om eerst te oefenen op een proeflapje. Dit kan je eenvoudig doen op een papiertje. Zo kan je oefenen om de letters recht op je armbandje te krijgen. Dat is nog best lastig. Onze eerste teksten lijken te golven over het papier.

diy, zelf maken, tekstarmband, slagstempel, imakin, love4momz

Voorbereidingen voor een strakke tekst

Om de letters op je armbandje recht te krijgen is het verstandig om het metalen bandje af te plakken met een stukje tape op de hoogte waar je je letters wilt. Zo gaan de letters niet golven en krijg je een strakke lijn van je tekst. Daarnaast zet je met een pen streepjes op het tape om de letterafstand tussen de letters te bepalen. Zo krijg je een tekst die goed leesbaar is. Zeker als je verschillende woorden gebruikt is dit verstandig om de woorden goed zichtbaar te maken.

diy, zelf maken, tekstarmband, slagstempel, imakin, love4momz

Plaats nu de slagstempel op de rand van je tape en sla met de hamer 1 keer krachtig op de achterkant van je letter stempel. Haal de stempel van het metaal en plaats de stempel op het volgende afgetekende lijntje. Langzaam aan zie je je tekst verschijnen.

diy, zelf maken, tekstarmband, slagstempel, imakin, love4momz

Als je klaar bent met je tekst kan je het metalen strookje rond buigen met een buigtool. Deze kan je in de webshop van Imakin vinden. Geen buigtool gekocht? Dan kan je je armband ook rondbuigen rondom een rond object (denk aan een glas of vaasje). Denk er om dat je de armband eerst van de ene kant en daarna vanaf de andere kant rond buigt. Nadat je de armband gebogen hebt kun je hem rondom je pols op maat buigen. Zo heb je een perfect passende armband met je eigen persoonlijke tekst. Poets je armband op met een brillendoekje en je hebt een prachtig glimmend sieraad … zelf gemaakt.

diy, zelf maken, tekstarmband, slagstempel, imakin, love4momz

Meer DIY projecten van Love4Momz vind je hier

 

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: