Wil jij in een oogopslag kunnen zien waar op de wereld jij bent geweest? Maak dan met deze DIY tutorial je eigen persoonlijke reis wereldbol. De pinnetjes laten je zien hoeveel van de wereld je al gezien hebt.

Vroeger hing er op mijn kamer een wereldkaart waarop ik met punaises bijhield waar op de wereld mijn vader zich bevond. Als zeeman op de grote vaart ging hij de hele wereld over. Door touwtjes tussen de punaises te verbinden ontstond er een prachtig web van zijn reis.

Later, toen ik zelf ging reizen, hield ik de reizen bij op landkaarten. Deze kwamen in een mooi lijstje en samen vormen ze een overzicht van waar ik naar toe ben geweest.

landkaart diy wereldbol reizen reisverslag love4momz

Nu kies ik voor een extra dimensie naast de landkaarten en breng ik mijn reizen in kaart in 3D … Een heuse wereldbol. Een extra dimensie geeft het lampje dat – wanneer aan- een prachtig verlicht overzicht geeft van waar je bent geweest.

Benodigdheden:

– Kleine spijkertjes
– Hamer
– Tangetje
– Watervaste stift
– Wereldbol | Globe

wereldbol reisverslag diy love4momz landkaart reizen zelf maken

Stap 1 | De Globe

Als eerste zorg je voor een goede globe wereldbol met licht. Houd er rekening mee dat je behoorlijk wat kracht moet uitoefenen om de spijkertjes in het harde plastic te timmeren. Het is een geduldig werkje. Ontvet de globe zodat je op een schone ondergrond werkt

Stap 2 | Je reisverslag

Bepaal waar de spijkertjes moeten komen. Zet met een stift een punt op de punten die je wilt timmeren. Hierdoor krijg je een goed overzicht en kan je ook zien welke spijker je als eerste neer zet. Zo kom je later niet in de knel met je hamer en reeds getimmerde spijkers

Stap 3 | Spijkers timmeren

Sla met je hamer voorzichtig de spijkertjes op de punten. Houd de spijker goed vast zodat deze niet wegglipt en een beschadiging achterlaat op de globe. Je moet krachtig met kleine ferme tikken de spijker langzaam in het harde plastic timmeren. Dit is een geduldig klusje. Sommige spijkertjes gaan minder snel als andere.

wereldbol reisverslag reizen kidsproof diy zelf maken love4momz

Stap 4 | Wereldbol opvullen

Nu timmer je langzaam aan alle punten op je wereldbol vol met spijkertjes. Mocht je een spijker krom slaan, trek deze er dan uit met een tangetje. Ook te diep geslagen spijkertjes kan je met de tang weer omhoog trekken tot de juiste lengte.
Zorg dat de spijkers allemaal dezelfde lengte hebben. Daarom is het van belang bovenaan de globe te beginnen en omlaag te werken om niet in de knel te komen met het timmeren.

wereldbol reisverslag reizen kidsproof diy zelf maken love4momz wereldbol reisverslag reizen kidsproof diy zelf maken love4momz

Stap 5 | Klaar … lichten uit … spot aan

Helemaal klaar met timmeren? Dan is het tijd voor de finishing touch. Doe de lampen uit en knip je globe aan. Nu zie je het effect van de spijkertjes in de lichtbol. Het geeft een speels en bijzonder effect.

wereldbol reisverslag reizen kidsproof diy zelf maken love4momz wereldbol reisverslag reizen kidsproof diy zelf maken love4momz

Andere DIY projecten vind je hier
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: