Ga je mee Elfjes vangen? Magie is iets dat ik heel graag zo lang mogelijk levend hou in het leven van mijn kindjes. Kabouters, pratende dieren en Elfjes … ik vind het geweldig om met mijn kinderen op onderzoek uit te gaan. Gewoon omdat het zo mooi is om hun verwondering te zien bij de zoektocht. Zo kwam ik op het idee om Elfjes te vangen (en weer vrij te laten). Een leuk DIY project om samen met je kindjes te doen. Verwondering verzekerd.

Natuurlijk moet je het vangen van Elfjes wel in een magisch verhaaltje gieten, anders is de lol en heel snel af. Zelf heb ik mijn kinderen het volgende verteld: “Elfjes van je vooral vlak voor het donker wordt kan vangen door een mooi versierd glazen potje neer te zetten tussen de bloemen van de tuin. Als je geluk hebt, zit er dan na een half uurtje wel een elfje in het potje. Zo niet … niet getreurd, je kan wel zien of het Elfje is ‘langs geweest’. Hoe? Als je het potje in het donker zet, zul je het zien oplichten en licht geven.” Natuurlijk zit er geen Elfje in het potje, maar let op: het potje zal wel degelijk oplichten. Waardoor het een leuk momentje samen wordt met je kindje.

diy, elfjes vangen, zelf maken, kidsproof, love4momz

Benodigdheden Elfjes vangen

Stap 1 | versier het potje

Als eerste moet je samen met je kindje het glazen potje versieren. Het handigste is dit met stiften waarmee je op glas kunt schrijven. Heb je die niet, dan zijn stickers een goed alternatief. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte overhoudt om door het potje heen te kijken. Zo kan je straks mooi zien of er een Elfje in het potje heeft gezeten.

Stap 2 | Zet het potje in de tuin

Plaats het potje nu tussen de bloemen in de tuin. Geen bloemen? Verzin een andere variant waar je het potje neer kan zetten (bij de voordeur, op een vensterbank, onder een boom). Nu moet je het potje een half uurtje alleen laten. In dit half uurtje heb je even de tijd om de glow-in-the-dark- armbandjes in het potje te doen.

Stap 3 | Glow-in-the-dark in het potje

Om het potje te laten oplichten heb je natuurlijk het sterrenstof van de vleugels van Elfjes nodig. Dit sterrenstof kunnen we helaas niet kopen. Een goed alternatief zijn glow-in-the-dark armbandjes. Knip een paar armbandjes open (draag handschoenen en wees voorzichtig). Laat de glow-in-the-dark vloeistof in het potje lopen. Je hebt meerdere armbandjes nodig. Wellicht moet je de stick tegen het randje van de pot tikken om effect van druppels te creëren.

diy, elfjes vangen, zelf maken, kidsproof, love4momz

Stap 4 | Elfjes in het donker

Laat je kindje nu het potje uit de tuin ophalen. Draai zelf de deksel op het potje en neem het mee naar een donkere ruimte (douche, wc, bijkeuken) en hou de magie vast door zelf ook nieuwsgierig te zijn. Natuurlijk zullen er geen elfjes in het potje zitten. Dit kan je in de tuin al aangeven als je kindje er naar vraagt. Maar in het donker kun je wel het sterrenstof zien. Hoe magisch. En ja hoor .. in het donker zal het potje zeker oplichten. Grote ogen zijn zeker gegarandeerd.

diy, elfjes vangen, zelf maken, kidsproof, love4momz

Nieuwsgierig naar de andere DIY projecten van Love4Momz? Die vind je hier
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: