Schreven we eerder deze week over de LOL van LOL Surprise. Vandaag gaan we een stapje verder en creëren we nog meer unieke en persoonlijke lol met de Fizz Factory (of bruisfabriek, red.) van LOL Surprise. Want met deze fabriek kun je je eigen bruisballen maken … met surprise uiteraard. Dat spreekt vanzelf. 

Al een aantal keren had ik hem zien staan; de Fizz Factory van LOL Surprise. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door het DIY aspect van dit speelgoed. Hoewel ik de poppetjes enorm schattig vind, vind ik de normale LOL ballen vooral verspilling van plastic. Deze bruisfabriek verspilt niet, maar creëert. Daar kan ik heel erg blij van worden en vooral heel creatief. Hoe blij waren we dan ook, toen we de mogelijkheid kregen om de fabriek aan een test te onderwerpen.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Het was zoonlief die met het idee kwam om van het gebaande pat af te stappen. Natuurlijk kunnen we de Fizz Factory alleen maar gebruiken om standaard bruisballen te maken met een bijgeleverde verrassing. Maar, was zijn stelling: wat als we nu eens gaan mixen met geur, kleur en toevoegingen. “We hebben genoeg kruiden in de tuin staan mam. Kunnen we dat er niet in gooien. Met wat van die oliën die je hebt staan”. Nu word ik niet alleen blij van dit idee, maar vooral blij dat hij zo lekker buiten het hokje kan denken en zelf aan de slag wil. “Doen we!”, riep ik dan ook meteen.

Ingrediënten & benodigdheden voor 6 bruisballen

  • Fizz Factory van LOL Surprise
  • 100 gram zuiveringszout (natriumcarbonaat)
  • 50 gram citroenzuur
  • 20 gram maizena
  • 20 gram cacaoboter
  • 20 gram sheabutter
  • 6 druppels etherische olie naar keuze per bruisbal
  • Kleurstof
  • Kruiden en/of bloemblaadjes
  • glitters / sparkles

We maken expres gebruik van deze gezonde ingrediënten zodat je straks ook met je zelf gemaakte bruisballen in bad kan. Het zou zonde zijn als je hem alleen maar in een bak met water mag zien oplossen (dit is wel het geval als je alleen de ingrediënten van de LOL Fizz Factory gebruikt).

Nieuwsgierig naar meer LOL Surprise?
Check dan de blog ‘wat is de lol van LOL Surprise’

Stap 1 | Mengen

Meng het zuiveringszout, maizena en de citroenzuur door elkaar in je Fizz Factory. Draai de grote arm net zo lang tot er een mooi mengsel ontstaat. Smelt ondertussen de coacaoboter en de sheabutter au bain marie. Zorg er wel voor dat je dit apart doet omdat sheabutter langzamer smelt dan de cacaoboter.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 2 | Toevoegen van boter

Nadat je de boter hebt gesmolten kun je deze ook toevoegen aan het mengsel. zorg er voor dat het geheel niet te papperig wordt, want dan krijg je het niet meer uit de machine. Je moet dus goed mengen tot er een glad geheel ontstaat zonder grote klonten.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 3 | Toevoegen van kleuren en glitters

Ben je klaar met je mengsel, draai dan het bovenste dopje open plaats de trechter. Je kan met het kleine maatschepje kiezen voor de bijgeleverde kleuren uit de Bruisfabriek. Maar je kan ook je eigen kleurpoeders toevoegen of mengen. Draai ondertussen het mengsel goed rond. Hoe meer kleurpoeder, hoe intenser de kleuren worden. Tijdens die proces kun je ook glitters toevoegen die je door je mengsel heen wilt hebben. Je kan ook denken aan grotere sparkles zoals hartjes en sterretjes.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 4 | Toevoegen van geuren en bloemen

Voeg nu je gekozen kruiden en/of bloemblaadjes toe. Haal zoveel mogelijk takjes en stengeltjes er af en gebruik voornamelijk de blaadjes. Ook kan je nu een 6-tal druppels etherische olie toevoegen. Zo krijgt je bruisbal haar eigen  unieke geur.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 5 | Je bruisbal vorm geven

Nu is je mengsel helemaal klaar om tot een echte bruisbal omgetoverd te worden. Open de onderkant van je Fizz Factory (hendeltje zit aan de achterzijde) en vul je bruisbal vormpje voor de helft (als je nog een verrassing wilt toevoegen in het midden) of helemaal tot het streepje. Druk het mengsel langzaam aan met de stamper. Draai de stamper omhoog. Nu kan je nog glitter toevoegen op de bovenzijde. Doe dit met het meegeleverde glitterpotje of met je eigen keuze. Helemaal tevreden? Laat dan je vormpje een paar uur staan drogen. Sneller gaat het verhard proces door de mal in de koelkast te zetten. Geduld is een schone zaak

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 6 | Je bruisbal is klaar voor gebruik

Is je bruisbal uitgehard? Open dan voorzichtig het vormpje. Haal de bruisbal er uit. Hij is nu klaar voor gebruik. Schrik niet als er stukjes afvallen. Dit kan gebeuren door het gebruik van blaadjes waaraan het mengsel zich niet perfect hard.

LOL Bruisfabriek fizz factory love4momz bruisballen zelf maken diy

Stap 7 | Uitproberen

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: