Deze keer gaan we zelf briefpapier maken. Je kunt nooit genoeg leuke ideeën hebben om je kinderen creatief bezig te houden. Voor als het regent buiten of voor als ze zich vervelen. Je merkt wel dat kinderen steeds sneller en makkelijker vermaak zoeken in de digitale wereld, op de IPad, televisie en computerspelletjes. Creatief zijn is echter zo ontzettend belangrijk. In deze DIY blog duiken we in de wereld van de snailmail. We gaan zelf briefpapier bedrukken voor oh zo leuke en vrolijke post.

Benodigdheden

  • Stickers
  • A4 papier
  • Stiften
  • Stempels / inkt
  • Schaar
  • Perforators (ook verkrijgbaar in vormpjes)
  • Verf
  • Tafelkleed

Om te beginnen leg een tafelkleed op tafel dat vies mag worden en trek de kinderen niet hun mooiste kleding aan. Dit om verf en inktvlekken te vermijden. Daarnaast kan je alle knutselspullen op tafel leggen om de kinderen zo veel mogelijk creativiteit te geven en zich ongegeneerd uit te leven. Zorg er wel voor dat het briefpapier niet helemaal vol gekleurd wordt, want er moet uiteindelijk wel een leesbare tekst op komen te staan. Verstandig is dus om vooral de randen te versieren.

zelf maken briefpapier diy love4momz

Briefpapier stempelen

Een persoonlijk gedrukte brief wordt pas echt bijzonder als hij versierd is. Dat kan eenvoudig door mooie versieringen langs de rand te tekenen, maar nog mooier wordt het als je stempels maakt. Er zijn meerdere manieren om stempels te maken: gebruik een aardappel waar jij of je kind een vormpje in uitsnijdt. Een andere manier is om oude sponsjes in een vormpje te knippen, of kurken om iets in te snijden. Denk aan hartjes, letters, bloemen of dieren. Daarnaast kun je met blaadjes uit de tuin ook gebruiken om te stempelen. Tik met een hamer zachtjes het sap uit de blaadjes en zie wat er langzaamaan verschijnt op je briefpapier. Zo heb je een heel natuurlijk uniek stukje papier. Ook leuk om op een enveloppe te stempelen.

zelf maken briefpapier diy love4momz

Briefpapier verven

Met verschillende kleuren verf wordt de brief echt een cadeautje voor wie hem zal ontvangen. Je kan natuurlijk een mooie versierde rand maken met stift of verf. Maar het is ook leuk om de verf op een creatievere manier te gebruiken. Druppel bijvoorbeeld acrylverf op een wit vel papier en trek met een plastic kaartje (oude pinpas) mooie strepen. Zo zie je een prachtig uniek kunstwerk verschijnen. Door vrolijke lichte kleuren te gebruiken kun je er eenvoudig overheen schrijven om zo een prachtig gekleurde brief te maken.

zelf maken diy briefpapier love4momz

Thema bedenken

Bedenk ook dat het leuk is om een thema aan de brief en de versieringen te verbinden. Je kind kan een versierde brief versturen omdat het Sinterklaas is, Pasen, zomer of Valentijnsdag. Zo kun je nog wat meer onderwerpen verzinnen om over te schrijven, wat het misschien makkelijker maakt voor je kind. Zo zie je maar, zelf briefpapier drukken is heel eenvoudig.

zelf maken diy briefpapier love4momz

Brieven zijn altijd bijzonder om te krijgen, zeker in deze digitale wereld. Iedereen stuurt snel en makkelijk een e-mail. Maar hoe leuk is het om weer eens een brief in de brievenbus te krijgen? Het zou echt geweldig zijn om kinderen weer in contact te brengen met het versturen van brieven. Wie weet kun je wel een nieuwe rage beginnen, zodat klasgenootjes elkaar elke week of maand een mooie brief sturen!

Meer DIY projecten van Love4Momz vind je hier
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: