Er is er een jarig hoera … Het is weer tijd voor het maken van een traktatie voor zoonlief. Met zijn voorliefde van wilde dieren en paaseitjes, kiezen we voor een vrolijke karavaan aan olifanten, tijgers, leeuwen en walvissen. Allemaal vervoeren ze een paasei op hun rug. Heel eenvoudig voor maximaal resultaat.  

Deze traktatie is zo eenvoudig dat je als ouder bijna blij wordt van het knutselen van een traktatie. Wij maakten 24 keer een paasei dragend wild dier in minder dan een uur. Kleine moeite voor maximaal resultaat.

Benodigdheden:

– Schaar
– Linten en gewenste kleur
– Plakband
– Paaseieren (formaat Surprise ei)
– Plastic dieren

traktatie wilde dieren diy zelf maken love4momz

Stap 1 | Eieren plakken

Als eerste plak je de paasei op de rug van je wild dier. Zorg dat het ei met plakband goed recht zit en vast blijft zitten, anders vallen je dieren om.

traktatie wilde dieren paasei diy love4momz

Stap 2 | Lintjes knopen

Knip lintjes op maat en bindt deze rond de buik van je wilde dier. Knoop het lint stevig vast waardoor het ei op z’n plek blijft zitten. Let op dat het lint over het plakband gaat zodat dit niet zichtbaar is. Trek niet te hard, want dan gaat je paasei kapot.

traktatie diy wilde dieren love4momz zelfmalen paasei

Stap 4 | Rugzakje maken

Sommige wilde dieren staan op twee poten en kunnen geen ei op hun rug dragen. Om deze dieren toch te gebruiken kun je van de linten een soort ‘rugzak’ maken zodat he paasei blijft hangen. Wikkel de linten rond de voorpoten van het dier.

Stap 5 | Je traktatie is al klaar

Zet de dieren in een mooie rij en zo ontstaat als vanzelf een karavaan paasei brengers. Natuurlijk kan je naast het paasei ook kiezen voor een doosje rozijnen, chocoladereep of snoepdoosje. Zorg er in dit geval wel voor dat je de doosjes inpakt als cadeautje.

traktatie diy wilde dieren love4momz

Nieuwsgierig naar meer traktaties?
Wij maakten ook een Angry Bird traktatie van Babybel kaasjes
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: