Een hype is meestal van korte duur … de hype die LOL Surprise is gestart duurt maar voort. Als paddenstoelen blijven ze uit de grond schieten: de verschillende soorten LOL Surprise ballen. Heb je de ene serie nog niet compleet, dan is de volgende serie al weer beschikbaar … De ene keer met poppetjes, dan met Lil’ sisters en nu ook met huisdieren. Allemaal hebben ze hun enorme hoofden en grote aandoenlijke ogen gemeen. Maar zijn ze ook aandoenlijk of zijn het meer Chuckies die de wereld veroveren in hun plastic ballen.

LOL Surprise is een hype die maar voort lijkt de duren. De plastic ballen waaruit een poppetje tevoorschijn komen is een enorm succes en niet alleen onder kinderen. Zo weet ik toevallig dat mijn zusje stiekem net zo fan is van de poppetjes als haar dochters.

De bedoeling van de ballen is hetzelfde als van de suprise eieren: de spanning van het uitpakken en het cadeautje om te verzamelen. Die spanning weten ze bij LOL goed op te bouwen. Laag na laag moet je uitpakken om tot je uiteindelijke cadeautje te komen. Heb je bij een surprise ei maar 1 laag aluminium folie, bij LOL heb je zeven plastic lagen. Onder elke laag zit echter wel een suprise verstopt … stickers, schoentjes, drinkflesje en kleding van het poppetje worden zo in een 7-stappenplan onthult. Een ideale spanningsopbouwer.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

Chuckie vermomt als LOL Surprise Tot

Ik snap het wel het enthousiasme van het verzamelen en de spanning van het uitpakken. De poppetjes zijn ontzettend adorable met hun grote ogen. Daarnaast zijn ze met heel veel typetjes en hebben ze allemaal een fashionable outfit aan.  Onder dat super lieve karakter schuilt eigenlijk een Chuckie. Want zonder dat je het door hebt, val je in hun val. Ze wakkeren namelijk het heb-en-graai-kiemetje wakker dat ontspruit in een meer-meer-meer gevoel. Vooral als je op de bijgeleverde poster eentje hebt gespot die je echt ontzettend mooi vindt, is de kans groot dat je trapt in de ik-wil-meer-lol-val.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

LOL speelt hier handig op in door in elke serie een aantal limited edition items te maken. Oeh, nog meer kriebels om door te sparen. En dat sparen dat kan heel gemakkelijk, want elke 3 a 4 maanden lanceert LOL een nieuwe serie ballen. Hierdoor wordt het ‘snel’ bij elkaar verzamelen gestimuleerd, want stel je voor dat je je verzameling niet compleet hebt. Daarnaast komen er steeds meer en is je verzameling ook continu uit te breiden.

Heel veel soorten surprise ballen

Het is verbazingwekkend hoe creatief de makers van LOL omgaan met het concept ‘surprise bal’. Naast de standaard ballen die je laag voor laag moet afpellen. Zijn er nu ook de pop-up confetti ballen, de surprise bruisballen, de mini ballen met baby, de LOL Pets ballen, de bruisbalmaker, de gouden limited edition ballen en als laatste de Pearl Surprise een enorme bruisschelp waaruit maar liefst 2 poppetjes tevoorschijn komen.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

LOL Pearl Surprise Limited Edition unboxing

Deze mega grote surprise bal bevat heel veel spannende verrassingen. Alle bovenstaande ballen komen bij elkaar in deze glitterende ronde parel verpakking. In de glinsterende ronde verpakking – die ook dienst kan doen als handtas en opbergdoos voor de poppetjes – zit naast een grote bruisschelp ook 6 parelballen die allemaal een extra verrassing hebben. Extraatjes om straks je poppetjes aan te kleden en te verfraaien.

Vul je halve bol met water – of zoals wij de gootsteen – en laat je fizz schelp hierin. De schelp begint gelijk enorm te bruisen en het water verkleurt in een keer. Opeens begrijp ik waarom in de gebruiksaanwijzing met grote letters en herhaaldelijk wordt gewaarschuwd om de bruisbal niet in bad te gebruiken. Het wordt zelfs afgeraden om het water naderhand te gebruiken voor je poppetjes om in te zwemmen. Het is een behoorlijk chemisch proces dat er onder onze ogen speelt.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

Uit de fizz schelp (hip woord voor ‘bruis schelp’, red.) komt binnen een paar minuten een harde plastic schelp tevoorschijn. Hierin zit de grootste verrassing verstopt: een poppetje en haar lil’ sister. Wil je niet weten welke er in jouw schelp verstopt zit, maak dan pas na het uitbreiden je parelballetjes open. Zo weet je pas op het eind welke kleertjes en dus type poppetje je krijgt.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

Extra waterverrassing

Hoewel je de poppetjes niet in hetzelfde water moet leggen als waar je je bruisschelp hebt ingelegd, zijn de LOL tots wel gemaakt om te zwemmen. In water veranderen ze namelijk van kleur. Ideaal dus om in bad mee te spelen. En zo heeft LOL weer een nieuw type toegevoegd aan haar series. Hebben ze eerst de kinderkamer en woonkamer verovert … nu zullen ze ook je badkamer overnemen.

LOLsurprise unboxing pearl hype love4momz

Wat is de lol conclusie?

Hoewel ik niet enthousiast word van de eindeloze stroom plastic die van de LOL Surprise ballen afkomt en ik ook helemaal niet van hypes en dwangmatig verzamelen ben … moet ik toch concluderen dat de poppetjes mijn hart hebben geraakt. Of het hun formaat, vrolijke kleuren, eindeloze stroom aan typetjes of toch gewoon de aandoenlijk grote ogen zijn … ik moet bekennen dat hun Chuckie factor ook in mij de LOL Surprise acceptatie heeft aangewakkerd … Bring ‘em on

Meer verrassend speelgoed ontdekken? Check het hier

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: