Lezen is mijn leven. Overal sleep ik boeken mee naar toe. Wil je me kwaad of chagerijnig krijgen? Pak dan mijn boeken af. Toch gebeurde het afgelopen week. Ik werd plotseling geveld door een longontsteking en door de koorts was lezen onmogelijk geworden. Wat een hel … Tot er een lichtpuntje aan de lucht verscheen in de vorm van Storytel … Luisteren naar je favoriete boeken gewoon via je mobiel.

Nooit gedacht dat ik mijn boeken nog eens naast me neer zou leggen. Boeken zijn mijn lust en mijn leven. Overal waar ik naar toe ga, gaan ze mee. Of het nu een dagje, weekendje of een lekkere lange vakantie is, mijn koffer is steevast overladen met boeken. Zelfs tijdens mijn bevalling had ik nog mijn favoriete leesvoer meegenomen. Lekker ontspannen.

Tot die ene dag waarop ik geveld werd met hoge koorts en een pijn op mijn borst die van elke bevalling spontaan een feestje maakte. Het liefst was ik ter plekke door de grond gezakt, maar een gangetje naar de dokter leek nog net een beter idee. Conclusie: longontsteking. Prima, dacht ik. Geef maar mijn medicatie dan ga ik lekker uitzieken. Nou waren de medicatie geen probleem, alleen dat lekker en uitzieken bleek een slechte combinatie. Mijn hele lijf protesteerde en hiermee ook mijn energie om te lezen.

Een verhaal luisteren

Vreselijk een week plat met niks. Ik was al niet de gezelligste, maar zonder mijn vertrouwde letters werd het helemaal erg. En toen was daar opeens de uitkomst in de vorm van Storytel. Met Storytel kan op je mobiel luisteren naar je favoriete boeken. Luisteren? Yep, luisteren. Alle boeken van Storytel worden voorgelezen zodat je zelf even helemaal niets hoeft te doen. Niet meer dan achterover in de kussen zakken en je heerlijk laten meevoeren in je favoriete verhaal. Het voelde als een wandeling in het paradijs. Heerlijk relaxen en uitzieken (in mijn geval ….)

Op de site van Storytel krijg je toegang tot hun bibliotheek. Je kan op categorie zoeken, maar je ook laten verrassen door hun ‘favorieten’ of ‘nieuwe aanwinsten’. Ideaal om eens een keer out-of-the-box te gaan.
In de bibliotheek zie je naast de covers van aanboden boeken icoontjes staan die laten zien of het om een luisterboek, e-book of beiden gaat. Want naast luisteren kan je ook gewoon lezen bij Storytel. Top toch? Zo doet mijn abonnement na mijn longontsteking dienst voor het vullen van mijn e-reader. Loop ik straks niet meer met veel te zware bagage te sjouwen.

storytel luisterboek ebook love4kidz love4momz

Hoe werkt Storytel

Het luisteren via Storytel is kinderlijk eenvoudig. Je maakt een account aan via de site en download de app voor iPhone of Android. Met een abonnement krijg je onbeperkt toegang tot de bibliotheek van Storytel. Hiermee kan je net zoveel boeken beluisteren als je wilt. De boeken die je kiest worden naar je telefoon gestreamd en kan je daarnaast ook offline opslaan. Ideaal, want deze boeken kan je ook offline gewoon luisteren.

Even heb ik getwijfeld aan om een abonnement af te sluiten. Mijn ervaring met digitale abonnementsdiensten zijn niet allemaal even positief. Storytel heeft echter in haar contract opgenomen dat het per direct opzegbaar is. Dit doe je eenvoudig via de website. Zo hoef je bij een opzegging niet eindeloos te zoeken naar onvindbare telefoonnummers.

Wil jij Storytel ook proberen? Wij mogen je een maand lang luisteren voor 0,99 cent in plaats van 9,99 euro aanbieden. Liever Storytel cadeau doen? Kies dan voor de Storytel Giftcard en je geeft iemand zijn perfecte boekenkast cadeau.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: