Een spaarrekening voor kinderen. Ik heb er drie geopend. Voor elk kind eentje waar ik elke maand een vast bedrag per maand op stort. Zo hebben ze alle drie op hun achttiende verjaardag een appeltje voor de dorst. Wat zijn de voordelen van het openen van een spaarrekening voor kind? Hieronder vind je tien voordelen om een Kinderspaarrekening te openen.

Persoonlijk vind ik het fijn dat je iets voor je kinderen opzij zet. Of dat nu een groot of klein bedrag is, het geeft toch een klein gevoel van veiligheid. Wellicht komt dit ook voort uit het feit dat ik een tijdje alleen ben geweest met mijn twee oudsten en dat we het toen niet breed hadden. Het gaf me ook een raar gevoel van kracht dat ik toch elke maand dat bedrag(je) over maakte. Dit gevoel van trots voel ik nog steeds als het elke maand wordt afgeschreven. Maar waarom zou je een spaarrekening openen voor je kind?

10 voordelen van een Kinderspaarrekening

  1. Stap voor Stap naar een groot bedrag

Door het sparen van een klein bedrag per jaar, bouw je onbewust een aanzienlijk bedrag op. Bij sommige Kinderspaarrekening aanbieders kan dat al voor een bedrag vanaf €10,-. Zo heb je aan het eind van de spaarperiode een leuk spaarpotje.

  1. Vroeg beginnen

Als je op tijd begint met sparen. Dan kan je met een klein maandbedrag toch een leuk spaarpotje bij elkaar sparen. Als je zoals ik elke maand €15,- spaart voor je kindje, heb je op haar of zijn 18e verjaardag mooi een cadeautje van €3240,- . Een leuk begin voor een studie, rijbewijs of rondreis.

  1. Investeren in de toekomst

Bij een Kinderspaarrekening spaar je elke maand een vast bedrag dat je als spaarpot wegzet voor later. Zeker als je begint vanaf de geboorte van je kindje, investeer je in de toekomst van je kindje. Mijn dochter wordt dit jaar 13 jaar. Deze dertien jaar zijn veel sneller voorbij gegaan dan ik had kunnen denken toen ze geboren werd. Gelukkig dachten haar vader en ik toentertijd aan haar toekomst.

  1. Keuze flexibel sparen en opnemen

Er zij heel veel verschillende spaarrekeningen voor kinderen. Elke bank heeft zijn eigen vorm. Je hebt spaarvormen op naam van het kind of op naam van de ouders. Ook heb je spaarrekening waar een bedrag tot een bepaalde leeftijd vast staat, maar ook rekeningen waar je tussentijds opnames kan doen. Zelf heb ik gekozen voor deze laatste vorm. Omdat je niet van te voren weet hoe dingen lopen, heb ik voor flexibele spaarvorm gekozen. Met deze vorm kan je tussentijds geld opnemen en terugstorten.

  1. Stilzwijgend rente ontvangen

Omdat je met een vast bedrag per maand geen omkijken hebt van de spaarrekening, merk je ook niet dat je jaarlijks een rente bedrag krijgt over je gespaarde bedrag. Eerlijk is eerlijk, de rente is niet om over naar huis te schrijven.

  1. Mogelijkheid voor geen minimuminleg

Om een kinderspaarrekening te starten, heb ik gekozen voor een vorm waarin je geen minimumsaldo moet inleggen. Hierdoor is deze vorm van Kinderspaarrekening voor iedereen mogelijk en spaar je naar eigen draagkracht.

  1. Grootouders kunnen sparen

Naast veel ouders, willen ook grootouders sparen voor hun kleinkinderen. Dit is met een aantal Kinderspaarrekeningen mogelijk. De ouder moet wel toestemming geven. Maar het samen sparen zorgt wel voor een extra zekerheid en een nog mooier spaarpotje.

  1. Spaarrekening op naam

Met een spaarrekening voor kinderen kun je kiezen om deze op je eigen naam te zetten. Echter is het bij sommige aanbieders mogelijk om de spaarrekening op de naam van je kind te openen. Hierdoor wordt je kind met de 18e verjaardag automatisch verantwoordelijke van de spaarrekening.

  1. Overzicht van spaartegoeden

Je kan de verschillende Kinderspaarrekeningen online bekijken. Hierdoor heb je altijd overzicht wat er staat. Hierdoor raakt er geen geld ‘verloren’ of ‘vergeten’.

money-2991386_640

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: