Skin Icing – voor een stralende huid

Sindskort doe ik aan skin icing. Natuurlijk kan ik hier enorm gaan verkondigen dat ouder worden een proces is dat je moet omarmen, maar hey … eerlijk is eerlijk: ik probeer het zichtbaar toch een beetje te rekken. Toen ik enthousiast een crop top aan trok en ik moest concluderen dat het qua maat prima was, maar mijn huid niet meer paste bij de jeugdige uitstraling van het artikel … dacht ik: “En nu is het tijd om body & mind te verenigen”. Nu weet ik dat ik me 27 voel, maar dat ik er niet meer zo uit zie … Maar gewoon een beetje meer glow daar doen we niemand kwaad mee.

Dus zocht ik op internet naar mogelijkheden om de glow van vroeger terug te krijgen. Wel op een natuurlijke manier. Het liefst zonder injecties, vloeistoffen en chemische troep. Eerst maar eens kijken of het ook ‘met behulp van moeder natuur kan’. Mijn zoektocht kwam uit bij icing en dan vooral skin icing. Ik weet het, het is hip om met heel ‘natuurlijk’, ‘bewust’, en ‘gezond’ Nederland in een sloot, gracht of meer te springen. Of nog erger, in een bak ijswater te gaan zitten. Ik ken de online filmpjes. Ik heb de TikToks, Snapchats en Instagrams gezien van de durfals in bikini en zwemshort. Maar, dat ben ik niet. Ik kan net doen als of en achter het huis in de sloot springen, maar eerlijk? Dat vind ik vies. Dus douche ik koud (na afloop van een veel te hete sessie) en verder dan dat gaat mijn doorzettingsvermogen niet. Hoewel ik ze stoer vind hoor. Ik ken een paar meer-zwemmers persoonlijk en die zijn naast stoer ook heel gezond en hun huid glowt to da max. Maar ik kijk wel gewoon op hun insta.

Genoeg gezemeld over wat ik niet kan. In mijn 46 jaar hier op aarde, weet ik nu dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Dus geen sloot-spring actie of ijsbaksessie voor mij. De Skin icing daarentegen is helemaal ‘ik’. Gemakkelijk, eenvoudig en met resultaat. Hoe? Het is super simpel. Ik kocht bij Vive Huidtherapie een Skin Icing pack (no spon, gewoon gekocht). Hierin zitten twee bollen bestaande uit elk twee halve delen. Deze bollen vul je met water en laat je in de vriezer hard worden. Wanneer je de bovenkant van de bol los haalt, heb je een halve ijsbol die je in roterende bewegingen over je huid beweegt.

Dus ging ik aan de slag. De bovenkant van de ijsbol ging gemakkelijk open waarna een glimmende ijsbal zichtbaar werd. Om te voorkomen dat je huid de kou van het ijs niet kan verdragen, wikkel je hem in plastic of doe je hem in een plastic zakje. Hierdoor voorkom je niet alleen dat het ijs de huid verbrandt, ook krijg je geen natte armen van smeltend water (de ijsbol smelt wel natuurlijk). Nu beweeg je de ijsbal gedurende 2 à 3 minuten over je gezicht. Pak steeds 5 seconden een gedeelte van je gezicht. Vergeet ook je kin en bovenlip niet. Je voelt gelijk dat je huid een soortement van de ‘strak’ trekt. De kou geeft inderdaad zowel van binnen als buiten een lekkere glow. Alsof je een tijdje in de vrieskou hebt gewandeld. Of het aanhoudt, dat zal de tijd leren, maar ik houd jullie van deze vorm van huidtherapie zeker op de hoogte.

Wat doet skin icing?

Door de kou worden je bloedvaatjes samengetrokken waardoor er zuurstofrijk bloed naar je huid stroomt. Je doorbloeding wordt dus gestimuleerd. Hierdoor krijg je een mooie, natuurlijke glow. Daarnaast vermindert skin icing ontstekingen en zwellingen. Skin icing helpt ook acné verminderen.

Hoe maak je de skin icing bal?

  1. Zet de 2 delen van de bal op elkaar
  2. Vul de bal met water via de opening aan de bovenzijde
  3. Zet de bal in de vriezer

Hoe gebruik je skin icing?

  1. Reinig eerst je huid
  2. Breng een serum of toner aan
  3. Gebruik een plastic zakje over het ijs. Zo voorkom je dat je huid door het ijs gaat verbranden. Daarnaast voorkom je dat je ijsbal gaat lekken.
  4. Beweeg de ijsbal 5 seconden over linker en rechter zijde van het gezicht, je voorhoofd, neus, mond & kin. Herhaal dit patroon 2 à 3 minuten. Let op: de ijsbal moet altijd in beweging zijn!
  5. Een puistje verminderen? Stip het meerdere keren 1 seconde aan met de ijsbal.
  6. Laat je gezicht drogen en breng vervolgens je dag- of nachtverzorging aan.

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.