Ken je ze al, de Rijkswachters? Jarenlang hebben ze de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd. Met de opening van het Rijksmuseum zijn ze daar niet meer nodig en mogen ze de wijde wereld intrekken. Wil jij een van hen een nieuw thuis geven? Wie weet vertelt hij je welke kunstschat hij heeft beschermd.

De Rijkswachters van het Rijksmuseum zijn gemaakt van transportkisten waarin de kunstschatten van het Rijks werden bewaard. Jarenlang hebben ze deze schatten beschermd en met hen de wereld rondgereisd. Nu met de heropening van het museum zijn ze ‘overbodig’ geworden. Ze zijn dan ook op zoek naar een nieuwe eigenaar. Als jij je ontfermt over een Rijkswachter, dan ontdek je met het speciale unieke nummer welke kunstschat hij heeft beschermd tijdens de verbouwing van het Rijksmuseum. Hoe leuk is dat?

rijkswachters love4momz beschermer rijksmuseum kunstwerk design

Rijkswachters in alle maten

Naast de originele Rijkswachter XL zijn er nu ook heel veel Rijkswachters in andere formaten. Zo kan iedereen kans maken op zijn eigen beschermer. Rijkswachter XS is de baby van het stel en slechts 12 cm hoog. Hierdoor kan hij wel gemakkelijker zijn eigen plekje vinden dan zijn grote broer van 90 cm. Bij allemaal zijn de armpjes te bewegen. Sommigen hebben echter als extra feature een lampje op hun hoofd of als ogen. Hierdoor zijn ze als nachtlampje te gebruiken en beschermen ze niet alleen je spullen maar ook je meest kostbare schat in zijn of haar bedje.

rijkswachters love4momz beschermer rijksmuseum kunstwerk design

Als cadeautje zijn de Rijkswachters helemaal ideaal. Zo geef je niet alleen een stukje pure design, maar ook een verhaal. Door het unieke nummer van jouw rijkswachter op te zoeken via de website, komt de nieuwe eigenaar achter het kunstwerk dat bij zijn of haar Rijkswachter hoort. Zo blijft de kunst altijd een beetje voortleven, want wedden dat dit verhaal doorvertelt wordt?

Studio Hamerhaai

Rijkswachters is een project van Studio Hamerhaai. Oftewel Boudenwijn van den Bosch en Nikki Schoondergang. Zij maken van afval fris en duurzame design producten. Helemaal Nederlands en vooral herkenbaar door hun eenvoud.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: