De slaapkamer van mijn dochter paste – sinds ze naar het voortgezet onderwijs gaat – niet meer bij haar leeftijd. Opeens heb ik een tienerdochter in huis. De deur gaat dicht. Vriendinnen wonen bijna in haar slaapkamer en ze geeft duidelijk aan dat ze privacy nodig heeft. Bij al deze veranderingen hoort ook een grote meiden slaapkamer. Geen kinderkamer, maar een echte tienerkamer. En geloof me, het is heel eenvoudig. Zonder heel veel veranderingen heb je een restyling  van kinderkamer tot een heus puber walhalla. Hoe? Ik geef je 5 eenvoudige tips.

In 5 stappen een tienerkamer restyling

Kies voor een basis thema

Elk seizoen zijn er andere populaire thema’s om je kamer te pimpen. Het is heel belangrijk om een thema te kiezen om een bepaalde stijl in de gehele kamer door te voeren. Hierdoor creëer je rust en eenheid. Hou er bij de restyling rekening mee dat het thema dat je kiest, helemaal bij je past. Het veranderen van een thema kan een prijzige aangelegenheid zijn. Het is zonde van je tijd en geld als na drie maanden het thema niet meer bij je puber past. Bij het kiezen van een thema is het dan ook verstandig dit vooral in accessoires door te gaan voeren. Kies je bijvoorbeeld voor de hippe eenhoorn,  kies dan niet gelijk voor gordijnen met een eenhoorn motief, maar voor kussentjes en wellicht een muur in een kleur die bij het eenhoorn-thema past.

Populaire thema’s van dit moment zijn: cactus, flamingo, eenhoorn, zwart-wit, minimalistisch, Ibiza en hout.

restyling kinderkamer tienerkamer styling love4kidz love4momz

 1. Kies voor een basis kleur

  Als je een favoriet thema hebt gekozen voor je restyling, kan je aan de slag met het kiezen van een basis kleur dat bij je thema past. Het verstandigste is het kiezen van een rustige kleur. Hieromheen kan je dan kiezen voor één of twee kleuren die bij je thema passen. Hou je de basis rustig dan kan je daar tegenover een muur een vrolijke kleur geven. Je tweede en derde kleur kunnen heel goed de kleuren uit je thema zijn.

  Kies je bijvoorbeeld voor het cactus thema, dan kan je voor een crème basiskleur kiezen met 2 kleuren groen. Deze groene kleuren komen weer terug in de accessoires die je later gaat plaatsen (groentinten). Zo hou je de basis eenvoudig en ideaal om snel kleine aanpassingen te doen als je toch wilt veranderen.

 2. Kies voor beddengoed in het thema

  Niet alleen het kiezen van je accessoires binnen een thema zorgen voor een perfect plaatje. Ook je beddengoed hoort hier bij. Zorg dat je je beddengoed afstemt op de rest van de kamer. Het bed is toch de grootste blikvanger. Kies naast beddengoed in de juiste kleur of het juiste thema ook voor een type stof dat bij de kamer past. Wil je een stoere look, kies van voor katoen of linnen. Liever een romantische look dan kan je beter kiezen voor wol of satijn.

  De meeste keuze uit beddengoed vind je op het internet. Kies voor een echte dekbedden webshop om echt de juiste stijl, kleur en type dekbedovertrek te vinden. Ze hebben hier vaak zoveel keuze dat je zeker jouw favoriet vindt. Naast dekbedovertrekken vind je hier ook vaak een ruime keuze aan accessoires als plaids en kussens.

restyling kinderkamer tienerkamer styling love4kidz love4momz

 1. Verlichting kiezen

  Wil je van een kinderkamer naar een tienerkamer, dan is verlichting heel belangrijk. Vaak hebben kinderkamers snoezige lampen in zoete kleuren of juist lampen met stoere afbeeldingen. Dit kan een storend element zijn als je een kamer restylet. Kies daarom ook voor de juiste verlichting. Daarnaast moet je goed letten op verschillende lichtpunten. Zo is een leeslampje bij het bed handig en kies je hiervoor warm licht. Boven het bureau om te leren, kies je voor helder licht zodat je ogen niet moe worden tijdens het lezen.  Voor een algehele verlichting is een plafondlamp verstandig. Met dit licht kan je goed een outfit kiezen en met vriendinnen lekker Netflixen.

restyling kinderkamer tienerkamer styling love4kidz love4momz

 1. Kies de juiste accessoires

  Heb je je kinderkamer omgetoverd tot een echte puberkamer? Dan kan je na het verven en behangen eindelijk aan de slag met het allerleukste: de accessoires.

  Houd bij het kiezen van je accessoires goed rekening met je gekozen thema en de kleurenwaaier. Niets is zo vervelend als er thuis achter komen dat je te leuke vaasjes helemaal niet de juiste kleur blijkt te zijn. Accessoires zijn makkelijk te vervangen. Zorg dan ook dat thema printjes vooral in je accessoires zitten. Zo kan je ze eenvoudig vervangen als de smaak verandert. Kussens, plaids, vaasjes, beeldjes, lichtslingers, lichtbakken, je kan met accessoires helemaal los gaan.

restyling kinderkamer tienerkamer styling love4kidz love4momz

Tip: Tijdens het veranderen van een kamer is het verstandig om overal een staaltje van te bewaren. Stop deze bij elkaar in een map en neem het mee als je gaat shoppen. Zo voorkom je verkeerde aankopen door de foute kleur of niet passende dessins.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: