Na de verbouwing van mijn woonkamer was het leukste: de restyling. Van te voren had ik een moodboard gemaakt om te kijken welke kleuren en stijl helemaal ‘ik’ was. Vandaar uit kon het grote inrichten beginnen. En dat ging heel goed. Tot ik bij de wanden aan kwam: wat wil ik nu permanent aan de muur? Erger nog: waar wil ik iets aan de muur. De keuze viel uiteindelijk op een unieke fotoprint.

Het moeilijkste van kiezen vind ik spijt achteraf. Voor de woonkamer stuitte ik tegen zoveel keuzes aan dat ik blij was vooraf een moodboard te hebben gemaakt zodat ik in ieder geval houvast aan kleur en stijl had. Voor het kiezen van wanddecoraties werd ik toch op de test gesteld. Want wat kies je voor aan de muur. Waar plaats je iets (zodat het ook een tijdje kan blijven hangen) en vooral hoe raak je het niet te snel weer zat?

Maak een moodboard voor kleur en stijl

Omdat ik gekozen heb voor alleen maar spierwitte muren, ben ik qua kleur en vorm redelijk vrij in mijn keuze. Wat het kiezen niet makkelijker maakt. Door een moodboard te maken in mijn favoriete kleuren en stijlen, kwam ik tot de ontdekking dat mijn stijl geïnspireerd is op Scandinavisch design en niet (zoals ik dacht) op modern en trendy. Daarnaast viel met het maken van het moodboard op dat mijn favoriete kleuren voor een interieur: grijs, zwart, wit en rood … helemaal niet mijn favoriete kleuren bleken te zijn voor dit project. Mijn hele moodboard was gevuld met blauw en groen tinten met als uitgangspunt ‘een pauw’ in plaats van ‘de duif’ zoals ik had gedacht.

Kies een plek voor je wanddecoratie

De keuze voor de wanddecoratie was redelijk snel gemaakt. Tenminste voor het hoofditem. Dat wil ik graag boven de bank. Maar aangezien het een grote bank is, volsta je niet met een klein kunstwerk. Een groot stuk of meerdere kleinere stukken moeten het dus worden. Omdat de woonkamer verder redelijk klein is, besluit ik voor 1 groot item te gaan. Hier creëer je ruimte mee en hou je overzicht en rust. Iets wat wel handig is met drie kinderen in huis. Chaos genoeg.

Omdat ik veel fotowerken in huis heb, ben ik geneigd om deze trend voort te zetten. Tussen deze werken zitten een aantal kunstwerken die goed in het oog springen. Ik kies ervoor om deze niet op te hangen, maar tegen de muur te zetten. Zo kan ik gemakkelijker wisselen (ook van lijst) zonder dat de eenheid wordt verstoort of er nare gaten in de muur komen.

Fotoprint als kunstwerk

Een foto dus. Dit keer kies ik voor een persoonlijk tintje door voor een eigen foto te gaan. Op internet vind ik diverse aanbieders van fotoprints. Bij CEWE heb je onder andere de mogelijkheid om van je foto een drieluik te maken. Geweldig voor een landschapsfoto. Ik begin aan het knutselen. Want zo heb ik toch optisch 1 afbeelding, maar kan ik wel een groter gedeelte van de wand bestrijken.

Uiteindelijk blijkt niet een landschapsfoto maar een foto van mijn drie kinderen precies te passen in de opmaak van het drieluik. Zo ontstaan opeens drie verschillende kunstwerken binnen 1 geheel. Het uploaden van de foto en het passend maken van de afbeelding gaan super gemakkelijk. Daarnaast is het bestelproces heel eenvoudig. Nu afwachten naar het resultaat.

CEWE-fotoprint-love4momz-woonkamer-restyling-fotoprint

Binnen 5 dagen arriveert er een enorme koker waarin de drie prints zich bevinden. Het valt gelijk op dat het fotopapier van stevige dikte is. Ook de kleuren zijn levendig en helder. Natuurlijk is het van belang dat je een goede scherpe afbeelding gebruikt bij een enorme vergroting. Maar het valt me op dat het haarscherp is en precies zo gesneden als aangegeven in het online programma.

Nu nog even aan de muur bevestigen. Ik kies hierbij voor dik wit tape. Omdat ik de foto rauw en bloot op de muur wil zien. Geen lijst, geen poespas en geen spijkers.

Nog meer styling tips? Lees dan ook onderstaande blogs op Love4Momz.nl
Restyling | Van kinderkamer naar tienerkamer in 5 stappen
Rust in de slaapkamer door een uitgebreid lichtplan
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: