Vakantie dichtbij | Noord Limburg een goed idee

Hoewel de grenzen voor de meeste landen weer open zijn en we dus – met gepaste afstand en mondkapjes – ons vrijelijk kunnen bewegen. Kiezen veel mensen voor een vakantie in eigen land. Of ze ondernemen dagtrips naar leuke plekken in Nederland. De komende weken zal je dus veel kidsproof eropuit tips lezen op Love4Momz. Zo maken we de vakantie eentje om te herinneren, want Nederland is heel erg mooi. Vandaag nemen we jullie mee naar Noord Limburg.

Regio Parkstad Limburg mag dan door World Travel & Tourism Counsil uitgeroepen zijn tot ‘Beste Reisbestemming ter wereld’. Eigenlijk had heel provincie Limburg deze prijs moeten winnen. Een prachtige groene provincie die je uitnodigt tot ‘Vier je vakantie dichtbij’. Wij nemen je mee in een vogelvlucht langs de mooiste plekjes die je de Liefde voor Noord-Limburg laat voelen.

De Schatberg

Als uitvalsbasis nemen we een vrijstaand huisje op De Schatberg. Hier vind je een ruim aanbod aan (luxe) bungalows, lodges, Villetta’s en chalets, maar ook diverse kampeerplaatsen met of zonder eigen sanitair, keuken, sauna en whirlpool. Door de omgeving en het ontwerp van het park, krijg je al bij binnenkomst een vakantiegevoel. Niet zo gek dat De Schatberg in 2016 weer 5 sterren kreeg en de titel Best Camping  door de ANWB. Hier is het optimaal genieten van alles wat Noord Limburg te bieden heeft. Na een drukke dag is het heerlijk thuiskomen in een bungalow dat van alle gemakken voorzien is.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Ponyrijden

In het Noord-Limburgse Heijen ligt de prachtige manege Bergemo. Deze manege biedt niet alleen dorpelingen de mogelijkheid tot paardrijden. Ook de vakantieganger of dagtourist kan hier naar hartenlust zijn of haar paardenhart laten kloppen. Bergemo biedt de bezoeker namelijk een aantal activiteiten op de manege die zijn afgestemd op je kennis en ervaring met paarden en pony’s. Zo is het mogelijk om paard en pony te rijden (met instructie), buitenritten te maken, een dagdeel je eigen (vakantie)pony te verzorgen, spelletjesmiddag en ponyritjes te maken. Ook kan je met een huifkar de omgeving ontdekken.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Eddy Eend, natuureducatieve route

Liever wandelen? Dan is een route langs het Eendenmeer een geweldige ervaring. Zeker als je vroeg in de ochtend gaat, zie en hoor je niet alleen heel veel eenden, maar zie je ook heel veel andere dieren. Let ook even op de prachtige omgeving waar je nu loopt. Het is een wonderlijke ervaring. Met het rugzakje van Eddy Eend kun je de wandeling met kinderen leuk en fascinerend maken. In het rugzakje vind je namelijk een aantal vragen over de omgeving, maar ook attributen om een eend te lokken, dierensporen te maken en op zoek te gaan naar heel veel verschillende bladeren. De 3 kilometer lange wandelroute is met kinderen vanaf 4 jaar prima te doen.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Bosbrasserie In de Sluis

Lunchen moet je zeker doen in Bosbrasserie In de Sluis. De naam zegt het al: In de Sluis. Deze brasserie ligt letterlijk in de sluis. Een prachtige locatie om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Je kijkt vanaf de locatie uit over het Reindersmeer.  Niet alleen het exterieur van de brasserie is bijzonder, helemaal een met de omgeving. Ook het interieur van In de Sluis is geweldig en blijft je verbazen. Overal om je heen zijn feitjes over de natuur te vinden.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Herberg de Morgenstond

Heb je ooit wel eens je eten in een knapzak gekregen? Dan moet je zeker een lunch wagen bij Herberg de Morgenstond. Dit bruine dorpscafe is al sinds 1885 een bijzonder plekje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Vroeger deed de Herberg echt dienst als herberg voor de seizoenarbeider die turf kwam steken. Om deze geschiedenis in ere te houden, kun je in het Schaftlokaal genieten van de ‘knapzak’. Een echte ervaring. Je krijgt je turfstekers lunch in een echte knapzak geserveerd. Na het verorberen van deze heerlijke lunch weet je zeker dat je er tot het diner goed tegen kan.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Pannenkoeken specialiteiten restaurant De Bosrand

Zowel voor lunch als diner moet je echt even naar Pannenkoeken specialiteiten restaurant De Bosrand. Hier krijg je namelijk de lekkerste pannenkoeken van de hele wereld. Niet zo gek als je bedenkt dat ze gemaakt worden in een door de eigenaar zelf ontwikkelde pan. Hoe De Bosrand zich verder onderscheidt van een ‘normaal’ pannenkoekenrestaurant: met een maandelijkse unieke pannenkoek bereid met streekproducten uit Noord Limburg zoals asperges, champignons, prei, ui, paprika, blauwe bessen en natuurlijk Limburgse mosterd.
Bij lekker weer is het terras zeker een aanrader vanaf daar kijk je over de midgetgolfbaan die de gehele tuin beslaat. Laat het niet na om na de pannenkoek nog even een balletje te slaan.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Graanbranderij de IJsvogel

In het prachtige historische Arcen staat naast de bierbrouwerij van Hertog Jan ook Graanbranderij de IJsvogel. Hier wordt op ambachtelijke wijze gedistilleerd. De distilleerderij zit in een prachtig werkende watermolen.
Een rondleiding in de graanbranderij leert ons over het werk van de molenaar en de stoker. De graanbranderij De IJsvogel staat bekend om zijn aspergelikeur, blauwe bessen likorette en sinds kort ook Wiskey. Benieuwd naar de smaken? Dan moet je zeker een rondleiding maken, aan het einde krijg je de mogelijkheid om een aantal van de zestig streekproducten te proeven.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Oorlogsmuseum Overloon

Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werd er in Noord Limburg hard gevochten. Overloon vond zich in 1944 in het middelpunt van zware gevechten. Hier vond de grootste tankslag plaats uit de Nederlandse geschiedenis. Gelijk na het eind van de oorlog bouwden ze op het slachtveld het Oorlogsmuseum Overloon. Opdat mensen nooit mochten vergeten. Tegenwoordig geeft Oorlogsmuseum Overloon de mensen achter de oorlog: de slachtoffers, de soldaten en de onschuldige inwoners een gezicht en stem. Daarnaast is het een geweldig pakhuis van diverse oorlogsattributen met een van de grootste verzamelingen tanks en oorlogs-voertuigen. Door beide tentoonstellingen los van elkaar te presenteren geef je iedereen de mogelijkheid om het verleden op eigen wijze te leren kennen.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Duitse Militaire begraafplaats Ysselsteyn

Na het bezoek aan Overloon is een bezoek aan de Duitse Militaire begraafplaats Ysselsteyn een indrukwekkende aanvulling. In de prachtige natuur van de Limburgse Peel bevindt zich een Duits Militaire begraafplaats op 17 hectare . 32.000 graven laten in eindeloze rijen van grijze kruizen zien wat de oorlog kan aanrichten. Op Ysselsteyn liggen gevallen Duitse militairen en Nederlandse ‘overlopers’. Een kinderrondleiding geven een aantal van de 32.0000 soldaten naast een naam ook een gezicht. Een rare gewaarwording als je merkt dat niet elke ‘fout’ alleen maar ‘fout’ is.

liefdevoorlimburg de schatberg camping overnachten noord-limburg vakantie kidsproof

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

3 thoughts on “Vakantie dichtbij | Noord Limburg een goed idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.