Makkelijk lezen met The Bookseat

Ik vind lezen heerlijk. Het liefst met een echt boek, hoewel ik een e-reader zo nu en dan ook kan waarderen. Toch, de geur van een echt boek, het papier, de inkt daar gaat niets boven. Alleen het liggen lezen van een boek … altijd eindig ik steevast met het boek op mijn gezicht. Tot nu …

Liggend een boek lezen, vind ik het fijnst. Voor het slapen gaan, nog even ontprikkelen met een goed verhaal. Heerlijk. Alleen een goede ‘leeshouding’ heb ik nooit gevonden. Op mijn rug, half zittend met een kussen in de rug, op mijn zij of op m’n buik. Uiteindelijk leest alles niet uiterst comfortabel. Zo ben ik wakker geschrokken door een boek dat op m’n gezicht viel. Word ik van op mijn zij liggen uiteindelijk moe van het wisselen van pagina of linker- op rechterzij en krijg ik van op mijn buik liggen na een tijdje last van mijn onderrug en maag.

“Zeikerd, ga dan zittend lezen”, zou je kunnen zeggen. Kan, maar ik lees gewoon zo graag in bed en ook zittend loop ik tegen dezelfde problemen aan. Zeker nu mijn RSI-klachten weer opspelen is het fijn om je handen vrij te hebben tijdens het lezen. Zoektocht naar een goede houding, leverde dus niets op. Dan maar op zoek naar iets dat me in elke houding kan helpen met het comfortabel lezen.

Een boekwinkel om in te verdwalen

In winkelcentrum The Westfield Mall hebben ze een van mijn favoriete boekhandels: Paagman. Een prachtige zaak met boeken tot aan het plafond. Een winkel waar je mij de hele dag kan neerzetten. Een fantastische boekwinkel om in te verdwalen. Heerlijk. Naast boeken, hebben ze ook heel veel boek-gerelateerde zaken. En laten ze – tijdens mijn laatste bezoekje – nu ook een aantal ‘The Bookseats’ hebben staan. Ze vielen me al op bij binnenkomst. Schattige, vrolijk gekleurde mini zitzakken. In eerste instantie dacht ik aan etalage materiaal om het lekker loungen tijdens het lezen te onderstrepen. Alleen toen ik de naam ‘The Bookseat’ las, realiseerde ik me dat het hier om een boekensteun voor boeken ging. Een boekenpoef!

The Bookseat – Lounge seat voor boeken

The Bookseat dus! Een lounge seat voor boeken. Het is als het ware een zitzak waar je een boek op zet. Door de driehoekige vorm past je boek. Je kan een boek vastzetten door de plexiglas steun die je met een elastieken koord kan spannen. Zo staat je boek stevig rechtop. Door dat The Bookseat in een punt loopt, valt de rug van je boek als het ware tussen de twee helften van de steun in.

The Bookseat is gevuld met opvul materiaal en verzwaring, zodat hij stevig staat, maar wel mee beweegt met de ondergrond. Zo blijft hij dus op je matras, schoot of de tafel gewoon rechtop staan. Je moet wel zo nu en dan even de steun een beetje modelleren, maar hey, zolang ik mijn beide handen vrij heb om een kopje thee te drinken terwijl ik lees … hoor je mij niet klagen.

Daarnaast is The Bookseat (of boekenpoef zoals ze hem ook wel liefkozend noemen online) heel handig voor mensen met verminderde spierkracht in de handen / armen door bijvoorbeeld RSI. En hoewel ik liever een boek lees, moet ik bekennen dat hij ook voor een tablet of telefoon een prima standaard is. Ergonomisch verantwoord en verkrijgbaar in heel veel leuke kleuren.

The Bookseat | 200 gram | verkrijgbaar in diverse kleuren | ergonomisch verantwoord | voor boek, tablet of telefoon | € 32,95 | Verkrijgbaar via The Bookseat

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.