De ontdekking viel mijn man rauw op z’n dak. Nooit had hij gedacht dat ik hem op deze wijze zou belazeren. In onze relatie staat eerlijkheid en trouw bovenaan de lijst. Wij konden elkaar toch alles vertellen? En nu dit. Verslagen zat hij op de bank en weigerde me aan te kijken. Ik moest bekennen: “Ik ben een cheater”.

Een ‘cheater’ ik? Nooit had ik gedacht dat ik in deze val van ontrouw zou lopen. We hadden het elkaar toch plechtig beloofd: geen dingen achter elkaars rug doen en de ander al zeker niet aan het lijntje houden. En nu moest ik toegeven al wekenlang stiekem bezig te zijn geweest.

Natuurlijk gooide ik naar z’n hoofd dat hij gewoon te vaak van huis was en als hij er dan was, te moe was om samen iets te doen. Maar het mocht allemaal niet meer baten. Het label ‘cheater’ zat op mijn voorhoofd geplakt en kon onmogelijk verwijderd worden. Ik had hem belazerd.

Het begon allemaal …

Het begon allemaal op de ene vrijdagavond dat ik alleen thuis was. Via de iPad logde ik stiekem onder een andere naam in. Daarna was het hek van de dam Elke vrije minuut zonder partner gebruikte ik om aan mijn gerief te komen. En dan ‘s avonds naast manlief in bed kruipen, net doen alsof ik geen idee had wat er zou gebeuren. Tot het moment kwam dat ik het niet meer voor me kon houden en in een heftige discussie riep: “ik weet toevallig dat hij vreemd gaat met de buurvrouw” … het werd doodstil in de kamer. Manlief staarde me met open mond aan. “heb jij …. Ben jij … gatver, ben jij een cheater?”

En nu met deze blog wil ik een bekentenis doen: ik ben een cheater. Een valsspeler, een vreemdganger. Waarom? Omdat ik stiekem zonder dat manlief het wist alle seizoenen van Mad Men heb zitten kijken. Terwijl we elkaar hadden beloofd samen te genieten van deze Netflix Original. Ik kon het niet. Ik moest weten wat er ging gebeuren. En zo kwam het dat ik vanaf seizoen 2 alle afleveringen 2 keer heb gezien. Eentje in mijn uppie, heerlijk genietend met een kop thee. En een keer met manlief, warm onder ons dekbed, hoofd op z’n borstkas en iPad in z’n hand.

De cheater betrapt

Ben ik blij dat ik betrapt ben? Ja absoluut. De opluchting dat het hoge woord er uit is, is heerlijk. Niet meer stiekem inloggen via het account van oudste dochter, niet meer verwondert reageren op situaties die je al kent en zeker niet meer oppassen dat je je verspreekt.

Eens een cheater altijd een cheater? Laten manlief en ik nu net bezig zijn met het nieuwe seizoen van Suits …

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: