Hoi, ik ben een Pieter Potter

Gekke titel, maar wel helemaal waar. Ik ben sinds een aantal maanden een heuse Pieter Potter. Een wat? Een Pieter Potter. Ik bestel sinds kort een deel van mijn boodschappen via Pieter Pot. Pieter Pot levert haar boodschappen verpakkingsvrij. Zo heb ik minder afval en dat is beter voor het milieu. Lekker duurzaam.

Natuurlijk scheid ik netjes mijn afval, besparen we op watergebruik, brengen we het papier en glas naar een inzamelpunt en zijn we flexitariër. Maar sinds kort is daar nog ‘verpakkingsvrij boodschappen doen’ bijgekomen. Hoe kan je verpakkingsvrij boodschappen doen? Vraag je je wellicht af: dat kan bij Pieter Pot.

Bij Pieter Pot wordt alles in glazen weckflessen geleverd. Deze kan je – wanneer leeg – via een statiegeldsysteem retourneren bij je volgende bestelling. Je hoeft ze niet eens schoon te maken. Om water te besparen doen ze dat met heel veel potten tegelijkertijd.

Mijn eerste bestelling

Maar terug naar het begin. Mijn eerste bestelling bij Pieter Pot was best spannend. Op hun internetsite vind je heel veel diverse artikelen, handig gerangschikt op waar je ze voor nodig hebt. Niet alleen thee, koffie, suiker, rijst en pasta kan je in een pot krijgen. Ook chips, bakmeel, koekjes, snoepjes, limonade, kattenvoer, popcorn en havermout kan je vinden in een pot.

Mijn bestellijst was dan ook snel gevuld. Het afrekenen ging gemakkelijk (via Ideal) waarna ik een bezorgmoment kon uitkiezen. Handig, want zo kan je een moment kiezen dat je thuis bent. Je geeft je tas en alle lege potten retour aan de chauffeur. Deze noteert het aantal en binnen een paar dagen heb je je statiegeld tegoed op je account staan.

Even wennen; allemaal potten in huis

Het mooie aan het Pieter Pot initiatief is dat je geen verpakkingen meer in de prullenbak hoeft te gooien. Maar eerlijk is eerlijk, het wel even wennen al die potten in huis. Met een beetje herschikken hebben ze een mooie plek gekregen. Daarnaast is het qua prijs ook wel iets duurder dan de artikelen die in plastic verpakkingen zitten. Maar daarnaast doe je er ook langer mee.

Ik heb gemerkt dat de pot met chips veel minder snel leeg is als een zak chips. Zelf heb ik het vermoeden dat dit komt omdat het heel goed zichtbaar is wat je eet en hoeveel je er van neemt. Niet zo erg dus dat er onbewust een klein beetje op je gelet wordt. Ook grijpen de kinderen nu eerder naar iets ‘gezonds’ zoals de gedroogde mango of gevriesdroogde aardbeien dan naar de snoeppot. Zo heeft elk nadeel (Mam, ik mis de zak snoep wel) ook een voordeel (Maar, die pesto sticks zijn wel heel erg lekker).

Ook Pieter Potter worden? Check dan hun voorwaarden op de website.

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.