Met de komst van een kleintje maken nieuwbakken ouders vaak hun huis helemaal kidsproof. De tuin is dan vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl het juist zo belangrijk is om een veilige tuin te hebben. Er is tenslotte voor peuters en kleuters niets heerlijkers dan buiten spelen. Lekker ravotten, tenten bouwen met oude kleden, taartjes bakken in de zandbak en deze versieren met jouw mooie bloemen. ‘Dat geeft toch niet mam?’ Nee, natuurlijk niet! Als je daar tenminste voor het zaaien en planten rekening mee hebt gehouden, zodat er geen giftige planten en bloemen in je tuin groeien.

Naast het vermijden van giftige plantensoorten zijn er nog meer zaken waar je rekening moet houden als je kleintjes in de tuin willen spelen. Hieronder vind je 3 tips voor een kindveilige tuin om heerlijk buiten te spelen.

Gooi de vijver dicht

Het lijkt een inkoppertje. Gooi de vijver dicht! Zeker nadat ik zoonlief als dreumes voorover de vijver bij zijn oma in zag duikelen, ben ik helemaal overtuigd: een vijver is gevaarlijk. Het gebeurde in een paar seconden en ik stond nog op te letten ook. Kleine man struikelde bij het wandelen en verdween zo in  het water. Dit leverde hem een fikse longontsteking op. Hek er om heen dan maar? Eigenlijk niet: een hek biedt gewoon niet genoeg bescherming. Het nodigt namelijk alleen maar uit om op te gaan klimmen. Zeker als er achter het hek grote avonturen zijn te beleven in de vorm van spelen met water. Dat kan niet elk kindje weerstaan. Je kan van de vijver in de periode dat je kinderen klein zijn een zandbak maken. Zo kan mama ook rustig de krant lezen in plaats van constant op haar hoede te zijn.

tuin, kindveilig, kidsproof, tips, love4momz

Kunstgras in de tuin

Hier moet je je misschien even overheen zetten, maar kunstgras is voor kinderen zoveel prettiger dan echt gras. Trouwens voor mama’s ook, nooit vieze modderkleding omdat het grasveld na een regenbui is veranderd in een modderpoel. Kunstgras is voor alle leeftijden een ideale ondergrond om op te spelen. Baby’s kunnen er heerlijk zacht op liggen, peuters en kleuters kunnen hier uren spelen met hun poppen en auto’s. En pubers zullen er gretig gebruik van maken om te voetballen of te hockeyen. Daarnaast heb je altijd een prachtig groen gazon waar je geen onderhoud aan hebt, maar wel van kan genieten met het hele gezin.

Een veranda voor lounchen

Natuurlijk willen jullie zelf ook genieten van het buiten zijn. Een veranda biedt een heerlijke plek waar jullie kunnen eten en lounchen. Zo’n verhoogd terras geeft je de mogelijkheid om je kinderen uit te leggen dat er daar niet gespeeld wordt. Je kunt dus aan de slag met leuke accessoires en potten om de jullie plekje helemaal volgens de laatste tuintrends in te richten. Goede veranda verlichting maakt dit plaatje helemaal compleet. Tenslotte willen jullie ’s avonds als de kinderen liggen te slapen samen een wijntje drinken.

tuin, kindveilig, kidsproof, tips, love4momz

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: