De Boekenweek is begonnen. Dit jaar staat de Boekenweek in het thema ‘Natuur’. Prachtige boeken zijn er binnen dit thema verschenen. Ook in kinderboekenland vind je heel veel prachtige boeken die op de een of andere manier met de natuur te maken hebben. Het Muizenhuis is hiervan een mooi voorbeeld. Prachtige prentenboeken met in de hoofdrol Sam en Julia.

Het Muizenhuis is echt

Kinderboeken zijn er in overvloed, maar soms loop je zomaar tegen exemplaren aan waar je helemaal blij van wordt. De kinderboekenserie Het Muizenhuis met Sam en Julia van Karina Schaapman is hier een goed voorbeeld van. In een fotoverslag komt het leven van de muizen Sam en Julia tot leven. Onderstreept met leuke herkenbare verhaaltjes neemt Karina je mee op reis naar het leven van de muizen die in Het Muizenhuis wonen.

Love4Momz, Muizenhuis, Sam en Julia, kinderboek, prentenboek, boekenweek

Het hele Muizenhuis bestaat echt. tot leven gekomen uit de handen van Karina is het huis een enorme flat van 100 verschillende compartimentjes die zijn verbonden met trappen en deurtjes. Gemaakt van papier-maché, papieren dozen en het verzamelen van heel veel verschillende kleine items om de huisjes persoonlijk en echt te maken. Alle attributen ademen de stijl van de jaren vijftig, zestig en zeventig.  Maar hoe klein en ieniemienie ook, het Muizenhuis klopt tot in het kleinste detail.

BFF’s Sam & Julia

Na realisatie van het Muizenhuis werd het verhaal van Sam en Julia geboren. Deze twee hartsvrienden beleven heel veel avonturen in en rondom het Muizenhuis en haar bewoners. Zo hebben ze een geheime hut onder de trap, zien ze de broertjes van Sam geboren worden en helpen ze de bijzondere bewoners met hun dagelijkse bezigheden. Daarnaast bezoeken ze het theater, het circus, de kermis en de laatste aanwinst: de haven.

Love4Momz, Muizenhuis, Sam en Julia, kinderboek, prentenboek, boekenweekLove4Momz, Muizenhuis, Sam en Julia, kinderboek, prentenboek, boekenweekLove4Momz, Muizenhuis, Sam en Julia, kinderboek, prentenboek, boekenweek

muizenhuis, sam en julie, kinderboek, boekenweek, love4momzHet verhaal van De Haven

In Muizenhuis | De Haven gaan Sam en Julia op bezoek bij Opa Zeeman in – hoe kan het ook anders – de haven. Daar is van alles te ontdekken en te doen, want het is Havenweek. Tijdens de Havenweek komen er boten uit verre streken de oogst afleveren. Om dat te vieren wordt er in de haven een heuse bootjesrace georganiseerd en Sam en Julia mogen meedoen. Zij maken een eigen pieremegoggel!

Wat de kinderenboekenserie Het Muizenhuis zo uniek maakt is dat alle verhalen worden geïllustreerd met prachtig gedetailleerde foto’s. Door deze geweldige zoekplaatjes wordt het verhaal bijna de illustratie van de foto. Op elke afbeelding zal je kindje iets kunnen ontdekken. Hoe langer je kijkt, hoe meer details je op vallen. Met een eindeloos perfectionisme heeft Karina van het Muizenhuis een geweldig intrigerende ‘andere’ wereld gemaakt en zul je de boeken al snel tot je favoriet rekenen.

Love4Momz, Muizenhuis, Sam en Julia, kinderboek, prentenboek, boekenweek

‘Het Muizenhuis – De haven’ | €16,99 | vanaf zondag 1 april voor het eerst te koop in Het Scheepvaartmuseum | uitgeverij Rubinstein

Tijdens het Paasweekend op zondag 1 en maandag 2 april 2018 vindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het Muizenhuisfestival plaats. De aanleiding voor het festival is de lancering van het boek ‘Het Muizenhuis –  De haven’. Tijdens het Muizenhuisfestival zijn er van 12-16 uur tal van activiteiten voor het hele gezin (3+) waarbij de muizenhuisvrienden centraal staan.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: