Help, mijn kind gaat op kamp

De titel verraadt eigenlijk alles al. Het is niet dat ik het hem niet gun, maar het is wel een nieuwe stap in zijn en mijn leven. Mijn zoon gaat een week op kamp! Al jaren gaan ze logeren en natuurlijk gaan we ook op zomervakantie, maar dit is toch anders: kamp! Wat moet hij allemaal meenemen?

Help, mijn kind gaat op kamp is natuurlijk een beetje overtrokken. Ik ben niet bang dat hij het niet leuk heeft of dat ik hem ga missen. Het is vooral een HELP ME omdat het een week is en ik geen idee heb wat ik allemaal moet meegeven. Aaahhh, ik heb een handen-in-het-haar-moment.

Nu hoor ik jullie denken: “hebben ze vanuit de organisatie geen inpakchecklist meegegeven?” Ja, dat hebben ze wel, maar zoals eerder geschreven ben ik zelf vrij chaotisch en staat er op mijn CV geen ‘adequaat inpakken’. Als ik op vakantie ga, kom ik standaard terug met veel te veel kleding die ik niet gedragen heb. Dat is niet echt een kwaliteit die je kan gebruiken als je licht bepakt op kamp wilt gaan. Er staat me dus een uitdaging te wachten: de juiste kleding, schoenen en slaapspullen meegeven. Natuurlijk rekening houden met alle weerstypen (en daarvoor ‘buienrader op mijn telefoon installeren), de omgeving en uitspattingen van de kampleiding. “Aaahhh, ik heb nog steeds een handen-in-het-haar-moment.”.

Benieuwd wat voor speeldate moeder jij bent?
Lees de blog ‘Herken de speeldate moeder’

Extra obstakel: alles moet in één tas passen. Daar moeten we ook nog naar op zoek, maar een weekendtas of rugzak komt altijd nog wel van pas. Met het inpakken moet rekening gehouden worden met warm, koud, nat en droog weer. Slaapkleding, regenkleding, bonte-avondkleding, sportkleding, leuke kleding, op de vloer verzamelen zich steeds meer stapels. Het is duidelijk dat ik keuzes moet maken!

Een avond surfen op internet naar tips voor ouders, geeft me veel inzicht in mijn inpak-gedrag. De volgende tips hebben mij geholpen om van de vele stapels een georganiseerde weekendtas te maken:

 1. Het loslaten van ‘alles is belangrijk’
  Alle kledingstukken en schoenen die je hebt aangeschaft zijn zeker de moeite waard, maar niet noodzakelijk op vakantie. Probeer je te beperken tot 1 paar wandelschoenen, 1 paar extra schoenen en 1 paar sloffen. Het lijkt veel te weinig, maar het is echt voldoende.
 1. Organiseer op kleur
  Maak kledingsets kleur gecoördineerd. Zo past alles bij elkaar hoe je het ook mixed & matcht. Voor elke lange broek ook een korte broek, t-shirt, longsleeve etc. Voor een week ‘vakantie’ heb je voldoende aan 2 volledige kledingsets in de weekendtas.
 1. Ritsen zijn ideaal
  Hiermee bedoel ik, kies voor een vest in plaats van een trui. Een vest, kan je open en dicht dragen. Je trekt hem gemakkelijk over een shirt aan wanneer het kouder wordt en je trekt hem bij warmer weer gemakkelijk uit. Ideaal en je beperkt je stapel aanzienlijk.
 1. Kleine verpakkingen
  Je kan tegenwoordig overal mini’s voor krijgen, maar voordeliger is om groot verpakkingen over te gieten in kleine herbruikbare flesjes die je ook gebruikt voor vliegvakanties. Zo heb je gemakkelijk shampoo, crème en douchegel bij je en neemt het weinig ruimte in. De doppen van deze verpakkingen zijn extra stevig zo voorkom je ongelukjes.
 1. Kamp = Regen, regen, regen
  Welke tijd van het jaar je ook op kamp gaat, je moet in Nederland altijd rekening houden met regen. Ideale regenkleding is dan ook een must. Tegenwoordig heb je heel gemakkelijke regenjassen die je op kunt vouwen via hun eigen zak. Zo heb je maar een heel klein zakje dat gemakkelijk in de weekendtas past.

Na deze tips ben ik begonnen met het maken van nieuwe stapels en het ziet er al een stuk beter uit. Ik denk dat het gemakkelijk in de weekendtas gaat passen.  Nu nog op zoek naar een goede slaapzak … … “Aaahh, ik krijg een handen-in-het-haar-momentje.

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

One thought on “Help, mijn kind gaat op kamp

 1. Kleine verpakkingen zijn inderdaad handig om mee te nemen op kamp. Daarnaast is het ook goed om extra warme kleding mee te nemen en een regenpak. Deze nemen ook niet zoveel ruimte in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.