Als ik geen jongens mama was geweest, had ik me wellicht nooit ingelezen in de wereld van de techniek en dan vooral de techniek die de lucht in gaat zoals de nieuwste hype: de drone. Maar met twee knullen in huis ontkom ik er niet aan mee te gaan in hun fascinatie voor alles wat beweegt, vliegt en voorzien is van technische snufjes.

Niet zo gek dat ze alle twee een drone op hun verlanglijstje hebben staan. Hoewel ik helemaal geen verstand heb van drones en andere technische gadgets begrepen hun papa’s gelijk de fascinatie. De kogel ging dan ook als een razende door de kerk: ze willen een drone. Ze krijgen een drone.

Oke, de beslissing om een drone aan te schaffen was dan snel gemaakt. Maar welke drone gaat het worden? Die keuze is nog niet zo gemakkelijk 1,2,3 gemaakt. Wat een keuze heb je in droneland. Zo zijn het formaat, wel of geen camera en prijs allemaal relevant om je keuze op te baseren. Ook specificaties waar ik nooit eerder aan gedacht had, moeten in overweging genomen worden.

Het werd tijd om me te verdiepen in vragen als:
– wat is de vliegtijd op 1 accu
– hoe wordt de drone aangestuurd
– kun je live meekijken op het scherm en
– hoeveel weegt de drone

Allemaal vragen waar ik het antwoord op moest zien te vinden. Via de website van dronekopenonline.nl kwam ik via een handige vragenlijst uit op een aantal drones die geschikt zouden zijn voor zowel vaders als zoons. Laten we heel eerlijk zijn, we gaan niet beginnen met een professionele drone van een paar honderd euro. Oefening baart kunst en daar komen ze ooit nog wel. Voor nu was het belangrijk dat ze het leren vliegen met de drone onder de knie krijgen. Wel kiezen we voor de opties filmcamera en fotocamera. Super leuk natuurlijk om vanuit de lucht foto’s te maken en na afloop je filmpjes te bekijken en te laten zien.

Ook tikken we bij meekijken op het scherm een ‘ja’ in. Zo wordt het feit dat jij aan het vliegen bent nog echter. Daarnaast kan je zien wat je aan het doen bent vanuit de lucht. Als prijsindicator kiezen we een prijs tot €100,-. Immers, is het hebben van een goede drone wel een must, maar moet het ook niet gelijk een super dure drone zijn waar je je kinderen niet mee durft te laten spelen. De mannen geven uiteindelijk de doorslag en kiezen voor de Cheerson CX-10WD. Een lichtgewicht drone waar je perfect mee kan leren vliegen.

Cheerson CX-10WD drone

De gekozen Cheerson is een super kleine drone met heel veel functies. Zo kan het naast fotograferen ook filmen. Daarnaast weegt de drone slechts 17 gram. En is hij slechts 4x4x2 cm. Naast de camera, beschikt de drone ook over een home return functie en kan je door de barometer op een bepaalde hoogte blijven vliegen zonder dat je zelf gas hoeft te geven. Door de automatische take-off en landingsknop is de drone in staat om gemakkelijk op te stijgen en te landen.

Omdat de drone met een app via je smartphone te besturen is, kan je de Cheerson gemakkelijk meenemen. Hij is zo klein dat je er altijd wel een plekje voor hebt. Opgeladen vliegt hij 5 minuten. Dat lijkt niet veel, maar de accu is ook binnen 30 minuten weer vol en ready to go. Ideaal dus voor kinderen om mee te oefenen en het drone-virus echt te pakken te krijgen.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: