Ken je de term Twinning al? Dit betekent dat je kindje hetzelfde gekleed gaat als jijzelf. Het hoeft niet 1 op 1 hetzelfde te zijn, maar de stijl, kleur en dessin is matching. Hoewel ik een eigen karakter en stijl toejuich, moet ik eerlijk bekennen dat ik dit soms – stiekem- heel erg leuk vind

Als je kind nog klein is, dan ben je als ouder natuurlijk degene die bepaalt wat je kind draagt. Het is zo leuk om gezellige outfits voor je kleintje uit te kiezen. Naarmate je kind ouder wordt, wil hij of zij natuurlijk ook inspraak in welke kleding het die dag wordt. Misschien bij meisjes wat meer dan bij jongens, maar tegenwoordig is dat onderscheid klein. In de meeste gevallen is het handig om je kind wel een stem te geven in zijn of haar outfit maar niet geheel de vrije hand te geven. Kleding moet natuurlijk wel praktisch zijn, want een prinsessenjurk in de winter is nogal frisjes.

twinning mini-me love4momz kinderkleding kidsfashion

Een opvoedtip is dan ook om de kleding voor je kind alvast enigszins te selecteren maar dan mag je kind zelf kiezen of het de blauwe of de rode trui erbij aan wil. Het is belangrijk om keuzes te bieden, zodat je kind kan kiezen welk kledingstuk ze het fijnste vinden. Bovendien hebben kinderen, net als jijzelf, vast voorkeuren voor bepaalde kledingstukken of materialen. Een wollen truitje kan natuurlijk kriebelen aan de hals. Het gevecht om de jas aan te krijgen is ook niet altijd de moeite waard. Je zegt dat jij wel je jas aan doet en neemt vervolgens gewoon de kinderjas mee. Als je kind het koud krijgt, komt het vanzelf vragen om jas en handschoenen.

twinning mini-me love4momz kinderkleding kidsfashion

Twinning outfits voor moeder en dochter

Op dit moment zijn twinning outfits helemaal hip! Natuurlijk is dat ook leuk voor tweelingen, of voor 2 zusjes of broertjes. Maar tegenwoordig zie je vaak dat moeder en dochter gelijke outfits dragen. Dat heet ook wel: mommy and mini-me. Online vind je daar prachtige statement outfits voor. Ook Haute Couture merken als Dior en Burberry hebben volgens website Kortingbox schitterende kleding voor kinderen. Deze collecties zijn vaak afgestemd op soortgelijke ontwerpen voor dames, dus dan kun je op haute niveau niveau twinnen met je dochter. Het kan natuurlijk ook een stuk voordeliger, er zijn webshops gespecialiseerd op matching outfits voor moeder en kind.
Sterren als Kourtney Kardashian en Zoë Saldana delen op instagram geregeld plaatjes van schattige matching outfits voor moeder en dochter. Vader en zoon kan natuurlijk ook, maar de meeste mannen doen daar niet zoveel moeite voor. Het hoeft ook niet exact hetzelfde te zijn. Met 2 gestreepte T-shirtjes en 2 paar Converse sneakers en een spijkerbroek ben je eigenlijk ook al matching gekleed.

twinning mini-me love4momz kinderkleding kidsfashion

Ook voor jezelf en je dochter kan je iets soortgelijks bij elkaar zoeken: allebei een witte broek, een roze T-shirt en een wit vestje en klaar ben je. Ook leuk voor op instagram. Het is goed om je kind te laten kiezen als het gaat om kleding. Waarschijnlijk wil je dochter of zoon echt niet elke dag precies hetzelfde aan als mama of papa. Dat is ook prima, want daarmee ontwikkelt je kind een eigen persoonlijkheid. Leren om te kiezen is heel belangrijk in het leven.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: