DIY | Cupcakes eetbare bloemen

cupcakes met eetbare bloemen

De laatste week van de zomervakantie is ingegaan en de weersvoorspellingen geven vooral regen aan. Ideaal weer om lekker cupcakes te bakken met de kinderen. Wij besluiten deze keer om gekleurde cupcakes te maken en ze te versieren met eetbare bloemen.

Benodigdheden

– cupcake deeg
– natuurlijke kleurstoffen
– eetbare bloemen
– bakjes
– lepels + stokjes
– cupcakebakjes
– oven

Wat moet je doen

De cupcakes maken we heel gemakkelijk uit een pakje waar met grote letters: alleen water toevoegen op staat. Gemakkelijkheid siert in dit geval de mens.

Daarna verdeel je het deegbeslag over de bakjes (net zoveel bakjes als je kleurtjes hebt). Nu is het tijd om per bakje een kleurstof (wij gebruiken de kleurstoffen van FunColours) toe te voegen. Roer dit tegelijkertijd goed door, zo zie je het kleurverschil goed ontstaan. Hoe meer kleurstof je toevoegt hoe dieper de kleur wordt. Wij kiezen voor: paars, geel, roze, zwart, blauw en groen.

Verdeel het gekleurde deegbeslag over de verschillende cupcake vormpjes. Je kan hiermee spelen door verschillende kleuren bij elkaar te doen. Hierdoor ontstaan grappig gekleurde patronen en vormen. Eerlijk is eerlijk, de kleuren zijn natuurlijk in ongebakken vorm veel kleurrijker dan het uiteindelijke gebakken resultaat, maar dat mag de pret niet drukken.

Heb je alle deegbeslag in de vormpjes gegoten, dan kunnen nu de cupcakes in de oven. Hou je aan de baktijden van de verpakking.
Zijn je cupcakes klaar, dan wordt het tijd om te ze versieren.

Bij de Eetbare Bloemenshop hebben we een aantal eetbare bloemen gekocht. Je kan ze via de website bestellen, maar het is ook mogelijk ze op te halen in de bloemenkas. Je hebt verschillende soorten waaruit je kan kiezen: kleine of grote bloemen of een speciale kleur. Wij kiezen voor een multi gekleurd assortiment van kleine en middengrote bloemen. Ze blijven in de koelkast 5 dagen vers om te gebruiken. Alle bloemen in het doosje zijn eetbaar en kun je dus samen met je cupcake verorberen. Het is niet alleen decoratiemateriaal. Hoewel het bij sommige soorten wel zo lijkt.

De cupcakes worden versierd met de bloemen en een kleurrijk geheel is ontstaan. Tijdens het opeten was het wel even spannend om elke bloemsoort zo maar op te eten. En sommige waren ook echt niet zo lekker, maar de meeste bloemen waren zacht zoetig en gaven hierdoor een grappige twist aan de standaard cupcake vorm.

Posted by

Ik ben Marieska (46). Mama van drie prachtige kindjes. Verliefd op de ware. Schrijver in hart en nieren. Nieuwsgierig naar het leven. Jij ook? Ga dan samen met mij op zoek naar je eigen stijl in ouderschap, fashion, lifestyle en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.