Dochterlief doet niets anders dan tekenen en ontwerpen. Portretten, stripfiguren, bloemen, maar ook draken, dinosaurussen en geïllustreerde teksten passeren de revue. Ik ben altijd weer verbaasd hoe mooi haar creaties zijn. De Picture Perfect is voor haar dan ook een geweldige uitvinding. Met deze projector heeft ze een gemakkelijk handvat voor haar tekeningen. 

Picture Perfect | projectie zonder batterijen

Het idee is heel simpel, maar je moet er maar opkomen. De Picture Perfect is een projector die zonder baterijen en lampen werkt. Simpel door lichtinval en het gebruik van spiegeltjes. Zo zet je op de projectorwand de tekening of het object dat je wilt ‘na tekenen’. Neem een potlood in je hand en kijk door de projectorfinder. Je ziet nu je hand over de tekening op de wand gaan … terwijl in werkelijkheid je hand op het witte vel op de bodem van de projector staat. Als je nu met het potlood langs de lijnen van de afbeelding gaat, zie je als vanzelf de tekening op je lege vel verschijnen.

picture perfect crayola love4momz tekenen diy

picture perfect crayola love4momz tekenen diy

Het is wel even wennen dat je niet naar je eigen hand kijkt, maar alleen naar het object kijkt. Als je je uiteindelijk leert te concentreren op de afbeelding of het object, heb je in no time de mooiste tekeningen op papier.

picture perfect crayola love4momz tekenen diy

picture perfect crayola love4momz tekenen diy

Dochterlief is wild enthousiast en besluit om een stapje verder te gaan. Ze plaatst foto’s op de projectiewand en een leeg vel op het tekenveld. Zo tekent ze langzaam de foto over als tekening. Het resultaat is verbluffend!

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: