Nog een maand en dan is het weer zover: carnaval. Dan laten diverse provincies in Nederland even alles los om op te gaan in een wereld van vrolijkheid, verbroedering en feesten. Hoewel carnaval van oudsher een ‘eetfestijn’ is dat voorafgaat aan de vastentijd, is het ook een tijd waarin de feestvierders zich een aantal dagen mogen hullen in traditionele of grappige verkleedkleding. Elke streek heeft zijn eigen gebruik, maar eten, drinken en verkleden staat overal in de top 3.

Hoewel iedereen zijn persoonlijke top 3 maakt en deze per persoon (zelfs bij ons in huis) verschilt, hebben de kinderen unaniem allemaal dezelfde nummer 1: het verkleden. Dat is toch wel het leukste van carnaval. We wonen dan wel ‘boven de rivieren’, een feestje slaan we zeker niet over. De kinderen zijn dan ook al ver van te voren bezig met het verzinnen van leuke kostuums en thema’s. Vooral de kleinste is in deze voorbereiding niet meer te houden. Het liefst gaat hij elke dag verkleed en in style op pad. Carnaval of geen carnaval.

Carnaval is een feest

Voordat ik nu iedereen ‘onder de rivieren’ over me heen krijg. Ja, ik weet dat het verkleden tot politieman, Iron Man, duivel of prinses niet past bij het traditionele Bourgondisch carnaval waarin de feestvierders vaak gekleed gaan in traditionele kostuums samengesteld uit oude kledingstukken, gordijnen, blauwe kielen en zakdoeken met allerlei accessoires. Helaas kent Zuid-Holland geen typische carnavals traditie en staat verkleden bij ons voor: je uitdossen met verkleedkleding van Feestwinkel.nl. Maakt het feestje niet minder leuk en gezellig.

Verkleed als je held naar school

Dit jaar is het de beurt aan onze junior om te beslissen waar we ons in gaan hullen tijdens de carnavalsfeestjes op school, vereniging en club. Met zijn vier jaar is hij eindelijk groot genoeg om deze keuze aan te kunnen. Dagen denkt hij na, besluit, verandert en besluit opnieuw. Uiteindelijk komt hij tot de beslissing dat we allemaal als zijn grote helden de Ninjago’s van LEGO moeten gaan. Een zoektocht online bracht ons uiteindelijk 5 prachtige Ninja pakken geheel in stijl op. Eenvoudig besteld en zo in huis. We kunnen niet wachten tot we met masker op onze grote Samoerai zwaarden mogen laten zien.

Carnaval Wist je dat …

  • Nederland twee soorten carnaval kent en een hele hoop varianten? Het Bourgondische en het Rijnlands carnaval?
  • Carnaval eigenlijk Vastenavond betekent?
  • Carnaval zowel Rooms-Katholieke als heidense wortels heeft?
  • Carnaval op z’n vroegst op 1 februari en op z’n laatst op 9 maart begint?
  • Carnaval officieel op een zondag begint?
  • Verkleden overal gebeurt alleen per streek verschillend is qua traditie?
  • Er overal carnavals optochten gehouden worden met als meest bijzondere de optochten met praalwagens?
  • Steden en dorpen alternatieve namen krijgen?
  • Er tijdens een Rijnland carnaval diverse Oudenwijvenbals  worden georganiseerd waarin mensen als ‘oud wijf’ verkleed naar buiten gaan?
  • Carnaval dit jaar van zondag 26 februari t/m dinsdag 28 februari gehouden wordt? 

Over Feestwinkel.nl

Feestwinkel.nl is de leukste online winkel voor verkleedkleding en feestartikelen. Je vindt op de website diverse thema’s zodat je heel eenvoudig stap-voor-stap je perfecte feestartikelen vindt. Kinderfeestjes, verjaardagen, themafeestjes, feestdagen of speciale gebeurtenis, je vindt op de website een groot aanbod aan feestartikelen, versiering, verkleedkleding en accessoires. Er valt altijd iets te vieren!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Feestwinkel.nl
Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: