Spelletjes spelen met het hele gezin is niet alleen leuk, maar ook leerzaam 999 Games heeft van haar wereldberoemde Carcassonne editie ook een junior versie. Deze versie is een sterk vereenvoudigde variant van dit inzichtspel dat zich met gemak kan meten met Kolonisten van Catan.

Carcassonne Junior vertelt het verhaal van de kinderen van Carcassonne. De 14e juli, de nationale Franse feestdag, wordt in Carcassonne op een traditionele wijze gevierd. Alle koeien, schapen en kippen worden bij het ochtendgloren vrijgelaten. De kinderen moeten er de hele dag voor zorgen dat de beesten weer op stal komen.

carcassonne junior, bordspel, kinderspel, spelletje, love4momz

Maak je eigen plattegrond

Dat ga je met het Carcassonne Junior bordspel ook proberen door wegen aan te leggen en af te sluiten. Het spel bestaat uit 36 stevige landschapstegels en 32 houten pionnetjes in de vorm van kindjes (vier kleuren). Elke speler kiest zijn of haar eigen kleur. Je verdeelt de kaarten over vier stapels op tafel en het spel kan al beginnen.

De jongste speler mag beginnen met het neerleggen van een tegel. Op de kaartjes staan delen van een plattegrond: wegen, bomen, huizen, stallen en kinderen. De weggetjes moeten aan elkaar gelegd worden. Hierdoor vormen ze uiteindelijk de plattegrond van Carcassonne. Als een weggetje aan beide zijden doodloopt door ene huis, stal of meertje, dan mogen de spelers een pion plaatsen op alle kindjes (van hun kleur) op het afgesloten weggetje. De speler die het eerste alle poppetjes op het speelbord heeft staan, heeft gewonnen.

carcassonne junior, bordspel, kinderspel, spelletje, love4momz

Carcassonne Junior perfecte opstap naar het echte werk

Een ideaal spel om samen te spelen. Het spelletje duurt ongeveer dertig minuten en dat is voor de jongste net lang genoeg om echt geconcentreerd mee te spelen. De spelregels zijn eenvoudig en snel onder de knie te krijgen voor onze 6-jarige. Daarnaast is het ook een gemakkelijk spel om meerdere keren achtereen te spelen. Carcassonne Junior is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en zal een mooie aanloop zijn naar het grotere werk van het echte Carcassonne spel.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: