Tijdens het schrijven van het artikel over Iki & Gai en hun wens om meer complimentjes te geven, bedacht ik opeens dat ik nog zo’n kindje ken. Eentje die wil dat we lief zijn voor elkaar … Oodje … Oodje van Normen en Waarden om precies te zijn. Via een prentenboek leert ze zichzelf en je kindje de normen en waarden  en laat ze je kennis maken met eenvoudige lettervormen en eerste woordjes. 

Oodje is geboren

Hoera, Oodje is geboren! Zo begint het boek ‘Geboren: Oodje van Normen en Waarden’. Oodje groeit op in het schrijfschriftje bij haar papa Ward en mama Norma. Van haar papa en mama leert ze wat normen en waarden zijn. Deze maatschappelijke boodschap combineert schrijfster Bertil van Putten met het laten kennis maken van eenvoudige lettervormen zoals de O de N en de W en een paar eerste woorden.

oodje van normen en waarden prentenboek kinderboek ikigai love4momz voorlezen schrijven woordjes leren

Lief zijn voor elkaar

Oodje wil vooral dat we lief zijn voor elkaar. Dat kinderen zich geborgen  en veilig horen te voelen ook als papa en mama niet altijd bij ze zijn. In het prentenboek ‘Geboren: Oodje van Normen en Waarden’ leert Oodje dat ze van grote waarde is voor haar papa en mama. Het verhaal wordt geïllustreerd met krachtige tekeningen van baby Oodje en haar mama Norma (de letter N) en papa Ward (de letter W). Een herkenbaar schrijfschriftje loopt al snel als een rode draad door het boekje. Hierdoor maken kindjes kennis met schrijfletters en eerste woordjes om te lezen en te schrijven.

oodje van normen en waarden prentenboek kinderboek ikigai love4momz voorlezen schrijven woordjes leren

Het prentenboek Geboren: Oodje van Normen en Waarden wordt geleverd met bijpassende Oodje knuffel (30 cm) van geprint katoen met schapenwol | auteur – Bertil van Putten | hardcover | fullcolour | isbn: 978908133481 | €29,50

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: