Soms krijg je een boek in huis dat een schat aan magische momenten loslaat zodra je het boek open slaat. Op zoek naar Fl.. uit de reeks ‘De avonturen van Max’ is zo’n kinderboek. Samen met de ARmazing app komen de pagina’s tot leven. Een interactief voorlees moment via een Pop-up boek 2.0.

Het verhaal

De hoofdpersoon in ‘Op zoek naar Fl..’ is de kleine Max. Hij is verhuisd naar de stad. De zomervakantie staat voor de deur en Max weet niet zo goed wat hij moet doen. Hij kent nog geen kindjes om mee te spelen en zijn knuffels zijn verdwenen met de verhuizing. Max is verdrietig en verveelt. Dan ontvangt op een dag een brief waardoor de kleine jongen op een wel heel wonderlijk avontuur gaat.

Augmented reality kinderboek popupboek love4momz

Hoe werkt het boek?

Het boek ‘Op zoek naar Fl..’ is niet alleen een voorleesboek met vrolijk gekleurde illustraties. Het is een schat aan interactiviteit. Een ouderwets Pop-up boek in een nieuw jasje. Je kan namelijk samen met je iPhone of tablet het boek tot leven laten komen en samen met Max het avontuur aan gaan.

Hoe? Heel simpel. Download de Amazing app in de Appstore of GooglePlay. Open de app en richt je camera op de rechterpagina. Je zal zien dat de plaatjes uit het boek komen en er beweging en interactie ontstaat. Opeens is Max niet meer een 2D tekeningetje op de pagina. Nee, je ziet Max rondlopen in zijn kamertje, tekeningen maken, een vliegtuig bouwen en uiteindelijk zelfs de lucht in vliegen. Max beweegt … Een magisch momentje ontstaat, want terwijl je de camera op het boek gericht houdt zie je niet alleen de illustratie in 3D. Je ziet ook de kamer waar je je bevindt. Max vliegt bij ons niet alleen door het boek, maar ook door de woonkamer. Zet je microfoon aan om de leuke geluidjes te horen die bij elke pagina horen.

Augmented reality kinderboek popupboek love4momz Augmented reality kinderboek popupboek love4momz

Kleine man is van af het eerste moment gegrepen door het feit dat de tekeningen tot leven komen. Van verbazing gaan z’n handjes naar de pagina (waarna de 3D functionaliteit even verdwijnt) om daarna weer op de iPhone te tikken en enthousiast te applaudisseren als Max weer tevoorschijn komt. Het hele verhaal over Max z’n zoektocht naar Fl.. ontgaat hem de eerste keer volkomen. Pas als we elke illustratie hebben bekeken gaat hij rustig zitten en ontdekken we het verhaal van Max …

Augmented reality kinderboek popupboek love4momz

Luisteren naar kinderboeken?
Lees dan de blog over Storytel – Luisteren als je geen zin hebt

Het tot stand komen

Het boek is ontstaan door een samenwerking van creatieve studenten die een passie hebben voor verhalen, hedendaagse techniek, beleving en nostalgie. Hoe zorg je er in een tijdperk voor dat deze verschillende media samen smelten tot een nieuwe ontdekking? Met augmented reality komt het verhaal van Max tot leven.

Augmented reality kinderboek popupboek love4momz

De avonturen van Max – Op zoek naar Fl.. | interactief voorleesboek | isbn: 9789082645705 | €19,95 | uitgeverij ARmazing 

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: