Kindjes tot vier maanden hebben nog geen controle over hun armen en benen. Hierdoor lijken ze vaak ‘in het wilde weg te maaien’. Dit ‘maaien’ is vooral ’s nachts vervelend als je kleintje zichzelf keer op keer wakker ‘tikt’ met de eigen handjes. De inbakerdoek van Baby Caterpillar zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in gebruik zijn én zorgen voor een gewenste nachtrust.

Zelf ben ik mama van twee onrustige baby’s geweest. Al met 3 weken bakerde ik mijn beide zoons dan ook in. De speciale inbakerdoeken waren een belevenis op zich. Vaak stond ik te hannesen met de juiste vouwwijze. Wel merkte ik gelijk effect. Beide zoons sliepen rustig de nacht door en werden vrolijk als een zonnetje wakker. Alleen, mooi? Nee dat kon je de doeken niet noemen. Grote witte lakens waren het. Zoon zag er na het inbakeren uit als een mummie.

baby caterpillar, bakerdoek, inbakeren, onrustige baby, baby

Geen moeilijke vouwinstructies

Hoe anders zijn de vrolijk gekleurde inbakeringsdoeken van Baby Caterpillar. Dit merk uit Nieuw Zeeland maakt prachtige bakerdoeken van merinos wol en zijn ontworpen voor een gezonde nachtrust voor alle kleintjes. Grappig detail is dat je kleintje er niet meer uit zal zien als een ingepakte mummie, maar eerder als een klein schattig rupsje. Zeker met het bijpassende mutsje is de transformatie van mummie naar rupsje (caterpillar, red.) een compleet.

Meer tips voor een goed nachtrust vind je in de blog ‘Rust in de slaapkamer’

Inbakeren is met de Baby Caterpillar Wrapper uiterst eenvoudig. Niet meer moeilijke vouwinstructies volgen en werken met klittenband of spelden. Je stopt gemakkelijk de babyvoetjes in het zakje van de bakerdoek en de flapjes aan de zijkanten vouw je rond je kleine wondertje. De merino wol zorgt ervoor dat de doek rekbaar is en makkelijk rond het babylijfje gaat zitten. Daarnaast is de bakerdoek heerlijk warm en geeft het je kindje een veilig gevoel.

De Baby Caterpillar Wrapper kun je gemakkelijk in de wasmachine wassen en door de grote voetenzak is het zelfs voor de babies tot 60cm te gebruiken.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: