Wil je weten hoe je een gezonde, leuke en vooral lekkere Back to school Bento Lunchbox kan maken? Lees en kijk dan mee.  Moeilijk? Helemaal niet. Hoewel het onze eerste keer is met de Bento lunchbox was het resultaat heerlijk en gezond.

Om te beginnen heb je voor een Bento Lunch wel een echte Bento Box nodig. Een lunchbox met verschillende vakjes. Wij hebben er een van Rosti Mepal die losse dividers meelevert. Hierdoor heb je geen kleine vakken, maar de langwerpige variant. Het was even knutselen, maar ook met deze box kun je prima Bentoën (gaat ooit een werkwoord worden). Via de site van de Leukste Lunch ontvingen we genoeg leuke accessoires om een uitgebreide en vooral creatieve Bento Box te maken. Benieuwd? Kijk dan snel onze vlog.

Wat gebruiken wij?

  • eivorm
  • Boterham uitsteker groot – olifant
  • Boterham uitsteker groot – vlinder
  • mini bakje
  • stempelknijper
  • 5 lunchprikkers
  • 2 mini uitstekers
  • siliconenbakje veggies
  • spork (lepel en vork in een)

Lunchprikkers

De lunchprikkers gebruiken we om een lekkere fruitsalade op te leuken. Door het plaatsen van de honden en poezen prikker krijgt de salade niet alleen meer vrolijkheid, ze zorgen er ook nog eens voor dat je gemakkelijk het fruit opeet zonder vieze handen te krijgen. Ideaal, zeker met kleine kinderen.

  • wij kozen voor een lekkere frisse fruitsalade met stukjes peer, appel en druiven.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Mini uitsteker wortel + mini bakje

Om een leuk spiesje met komkommer te maken, besluiten we schijfjes komkommer met de wortelvorm uit te steken. Deze vier wortel-komkommertjes prikken we samen aan een lange prikker met poezenkopje. Hierdoor blijven de komkommertjes in de lunchbox mooi bij elkaar en is het een feest om ze op te eten.

Van de overgebleven komkommertjes maken we kleine blokjes. Deze zijn ideaal om in het mini bakje mee te geven voor een lekker fris tussendoortje.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Een soepstengel

Breek een paar soepstengels op maat voor je eigen Bento bak en je hebt een knapperige versnapering voor in de pauze. Zorg er wel voor dat de stengels niet in aanraking komen met vochthoudende producten anders wordt het een soppig geheel in je lunchtrommel. Wij hebben de soepstengels en de komkommers gescheiden door het plaatsen van het minibakje.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Siliconen bakje met vruchten

Het Siliconen bakje is ideaal om als afscheider te gebruiken. Wij hebben een boon als vorm en deze geeft de mogelijkheid tot het meegeven van drie soorten vruchten of noten. Wij kozen voor bevroren blauwe bessen, rozijntjes en een mini tomaatje. De kleur steekt heerlijk af tegen het felle groen.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Boterhammetjes versieren

Voor de boterhammen kiezen we voor de Boterham uitsteker Olifant en de Vlinder. Het de eerste 2 sneetjes brood beleggen we met de Appel & Peer stroop van de Kleine Keuken waarna we de boterham uitsnijder op het brood drukken. Het is best stevig drukken om de vorm er goed uit te krijgen, maar het uiteindelijke resultaat is heel lief: een mama olifant met haar kind. Maak met een blauwe bes of rozijn een oogje voor de olifant en het is helemaal af.

De tweede boterham maken we van de Vlinder uitsteker. Vooraf steken we de boterham uit en smeren er daarna boter op. Nu gebruiken we het mini uitstekertje in de vorm van een vlindertje om het beleg te maken.

Wij gebruiken een plakje worst en een plakje kaas om de vlindertjes in uit te steken en het vlinderbroodje uiteindelijk mee te beleggen. Als kers op de taart geven we de vlinder oogjes met de leuke oogjes-prikker.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz bento lunchbox gezonde lunch love4momz

De Stempelknijper

Eerlijk is eerlijk voor dit onderdeel hebben we op internet gezocht naar de bedoeling. Het zag er uit als een snijder, maar door de vorm van een klem kon dat niet. Uiteindelijk bleken we een Stempelknijper in handen te hebben. Deze kunnen gebruikt worden om in etenswaar zoals worstjes, appels etc vormpjes te stempelen. Wij kozen voor een worstje om hierin sterretjes te knijpen. De sterretjes op het worstje zorgen voor een grappig geheel in je Bento Box.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Ei vorm

Nog een product waarvan we niet wisten wat het was. Dachten we met een mini bakje te maken te hebben … verder van de waarheid konden we niet zitten. Het blauwe sterrenbakje is een ei-vorm. In dit bakje doe je een hard gekookt ei waarna je hem 3 minuten in een bak met water en ijsklontjes legt. Omdat we niet zoveel ijsblokjes voorhanden hadden, hebben we het ei 3 minuten in de koelkast gelegd en hoopten we op een goede vorm. Helaas had ons ei niet de vorm van een ster, maar was het een schattig wolkje geworden. Dit lag overigens niet aan het bakje, maar aan het formaat ei. Voor een perfect resultaat moet je gebruik maken van een L of XL ei.

bento lunchbox gezonde lunch love4momz

Het resultaat

Met het resultaat waren we meer dan tevreden. We zijn heel benieuwd hoe jullie je Bento Box indelen en welke leuke creatieve ideetjes jullie gebruiken om het openen van de box tijdens de lunch een echte verrassing te laten zijn.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: