Je kindje hullen in een zeehondenvelletje is nu niet meteen iets dat bestempeld wordt als een ‘goed idee’. Wanneer je echter de Baby Seal van IJslandse wol van Vik Prjonsdottir ziet, bedenk je je absoluut.

Een duurzaam zeehonden velletje

De Baby Seal is een grappig warm pak waar je kindje heerlijk in weg kan kruipen terwijl het door het materiaal heerlijk warm blijft. Geïnspireerd op het vel van de zeehond is de Baby Seal een fascinerend ontwerp dat je fantasie aan het werk zet. Gefascineerd door de IJslandse mythen hebben Brynhildur Pálsdottir, Guõfinna Mjöll Magnúsdóttir en Purídur Rós Sigurbórsdóttir het verhaal van de visser die een zeehondenpels vond op het strand, vertaalt naar een prachtig ontwerp dat zelfs als kunstwerk aan de muur niet zal misstaan.

 

baby seal ijsland love4momz

De idee van de Baby Seal is dan wel geïnspireerd op een zeehondenvelletje. De uitvoering is toch echt een prachtig warm en knuffelzicht pak dat nog het meest doet denken aan een skipak of trappelpakje. Het pak heeft aan de voorzijde een opening. Je trekt het pak als het ware via het hoofdgat ‘aan’. Handjes en voetjes blijven heerlijk warm omdat de mouwen en pijpen geen openingen hebben. Hierdoor is de Baby Seal ideaal als knuffelpakje op de bank of als huispak.

De Baby Seal Mythe

In de IJslandse mythen zouden zeehonden verdoemd zijn door de mens. Een oud verhaal uit het Zuiden van IJsland gaat over een boer die op een vroege ochtend een zeehondenpels vindt op het strand. In een nabijgelegen grot hoort hij stemmen en muziek. Hij neemt de pels mee naar huis en verbergt deze in een houten kist. Een paar dagen later keert hij weer terug naar het strand en vindt er een naakte, huilende vrouw zittend op een steen. Hij neemt haar mee naar huis, maar vertelt haar nooit over de pels in zijn kist.

Als de tijd verstrijkt trouwen de twee en krijgen kinderen. De jonge vrouw blijft echter rusteloos en staart vaak zwijgzaam uit het raam naar de zee. Op een dag als de boer gaat vissen, vindt zijn vrouw toevallig de sleutel van de kist. Ze opent het en vindt er de vermiste zeehondenpels. Ze laat haar kinderen achter, trekt de pels aan en voordat ze in de zee kan duikt zegt ze: “Ik ben erg ongerust over mijn

 

zeven kinderen op het land en de zeven in de zee”. Ze komt nooit meer terug en de boer mist haar vreselijk. Later wanneer hij gaat vissen, zwemt er vaak een zeehond naast zijn boot met tranen in de ogen. Er wordt gezegd dat de boer een zeer fortuinlijke visser wordt. Als zijn kinderen op het strand spelen zien ze vaak een zeehond vlakbij land zwemmen. Soms brengt het hun mooie stenen en kleurrijke vissen, maar hun moeder keert nooit meer terug.

Baby Seal is gemaakt van grijs-witte IJslandse wol en kost $260,-. Afmetingen zijn 95 x 80 x 2,5 cm.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: