Een babyfoon hoeft tegenwoordig niet meer alleen uit geluid te bestaan. Je kan met de huidige technologie op elk gewenst moment van de dag een blik werpen in de babykamer. Wij testten de Alecto Babyfoon DVM-200 met een 4.3 inch (11 cm) beeldscherm.

Tijdens het uitpakken van de babyfoon valt ons gelijk op hoe compact de babyfoon is. Het beeldscherm is slechts 11 centimeter en de camera is rond van vorm en staat stabiel. Snel aan de slag met het aansluiten, koppelen en instaleren van de Alecto babyfoon.

alecto babyfoon dmv-200 kinderkamer babykamer baby love4kidz love4momz

Plug & Play

Het aansluiten blijkt – gelukkig – kinderspel. In een mum van tijd zijn de onderdelen gekoppeld. Het is bijna plug & play. Je sluit het cameraatje aan en … you’re ready to go. Met een reikwijdte van 300 meter kan je in elke ruimte van het huis de camera bekijken. Ideaal als je ten alle tijden even een blik wil kunnen werpen in de kinderkamer.

Alecto ontwikkelt al haar babyproducten zelf en is marktleider in de babyfoons. Naast de DMV-200 hebben ze een groot assortiment babyfoons met camera. De beeldkwaliteit is bij deze babyfoon dan ook prima voor elkaar. Zowel bij licht als in het donker.

Ook heeft het product een camera die op afstand bewogen kan worden. Zeker de geluidloosheid waarmee de camera dit doet is indrukwekkend. Ook kan je de set gemakkelijk uitbreiden met een extra camera. Op het scherm kan je je kindje dan van meerdere hoeken bekijken.

alecto babyfoon dmv-200 kinderkamer babykamer baby love4kidz love4momzalecto babyfoon dmv-200 kinderkamer babykamer baby love4kidz love4momz

Alecto Babyfoon voor gadget-lovers

Super handig voor een babyfoon, want naast een blik op het bedje kan je ook rondkijken. Zo kan je je kindje – als het zelfstandig uit bed kan komen – in de gaten kan houden.  Zeker als je een ondernemend kindje in huis hebt, is deze ‘rondkijk-functie’ ideaal. Daarnaast zijn deze extra functies heel aantrekkelijk voor gadget-lovers. Het geeft een extra touch als je met de babyfoon niet alleen je kindje hoort, maar ook ziet en daarbij ook de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten kan houden.

alecto babyfoon dmv-200 kinderkamer babykamer baby love4kidz love4momz

Naast deze extraatjes, komen er 5 slaapliedjes bij de babyfoon, waarmee je je kleintje in slaap kan sussen en tweerichtingscommunicatie zorgt ervoor dat je ook als je in de huiskamer zit kan praten. Zelf vind ik de functie waarbij je de temperatuur in de babykamer kan zien ook heel gemakkelijk. Zeker op een hete zomerdag of extra koude winternacht. Je wil toch dat je kindje het behaaglijk heeft.

Lekker handig dus die DMV-200, maar met meer functies wordt een apparaten natuurlijk ook ingewikkelder. Iedereen heeft een andere behoefte. De een wil een zo uitgebreid mogelijk apparaat, de ander wil gemak. Ik ben blij dat alle hoofdfuncties van de Alecto DMV-200 een eigen knopje hebben waardoor alles makkelijk te vinden is. Hierdoor is het gebruiksgemak van de babyfoon heel eenvoudig.

Handig ook op afstand

Voor andere producten heeft Alecto een smartphone app waarmee je op oneindige afstand naar dingen kan kijken. Dan gebruiken de producten mobiel internet. Zo kan je ook buitenshuis een blik werpen in de kinderkamer. Zelf vind ik het toch prettig dat ik gewoon in huis ben, maar mocht het nodig zijn, dan kan je toch een oogje in het zeil houden.

Een handige functionaliteit is verder dat je het ouder-deel van de babyfoon kan opladen via een –standaard- micro usb aansluiting. Net als ieder ander heb ik genoeg van deze opladers liggen. Dus zelfs als ik de lader die bij het apparaat kom verlies dan kan ik het scherm nog steeds gebruiken.

alecto babyfoon dmv-200 kinderkamer babykamer baby love4kidz love4momz

Een minpuntje van de DMV-200  is echter de bereikbaarheid. Nogal essentieel voor een babyfoon. Hoewel er op de doos staat dat de Alecto babyfoon 100% storingsvrij gaat dit soms mis.  Je krijgt dan een zandlopertje in beeld en hij schakelt uit om het beeld te herladen. Bij nader onderzoek blijkt het te komen door het te dichtbij houden van mijn mobiele telefoon. Als je dit weet, kan je er rekening mee houden.

Al met al is de DMV-200 babyfoon een ideale babyfoon voor zowel baby- als kinderkamer. Je hebt een groot aantal functies die je op diverse momenten in het leven van je kindje kan inschakelen. Ideaal voor gadget-lovers zijn de vele mogelijkheden. Super handig is de babyfoon voor ouders die minder technisch zijn. Alles wijst voor zich en de babyfoon is makkelijk bedienbaar.

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: