Een kledingkast opruimen zorgt voor rust en overzicht. Zeker de kledingkast van je kinderen zal je vaker dan 2 keer per jaar moeten uitruimen en ontdoen van kleding dat te klein is. Maar zeker in het voor- en najaar is het verstandig de kast uit te ruimen. Zo houd je overzicht en creëer je rust. Je zal merken dat je met een opgeruimde kledingkast ‘s ochtends sneller klaar bent zoeken wat je kinderen aan moeten.

Opruim stappenplan maken

Voordat je gaat beginnen aan de opruimklus doe je er verstandig aan om de tijd te nemen voor het uitruimen van de kasten. Hiervoor zijn een aantal items belangrijk en zorgen ervoor dat de dag soepel verloopt. Zorg dan ook voor:
vuilniszakken
kledingdozen
poetsdoeken – poetsemmer
stofzuiger

Zo zorg je aan het eind van de klus dat je niet alleen een opgeruimde kast, maar ook een frisse en schone kast hebt. Laat het nieuwe seizoen maar komen!

  1. Maak de kast leeg

Allereerst maak je je kast helemaal leeg. Zorg dat je voldoende plek hebt om alles neer te leggen zodat je straks gemakkelijk kan gaan uitzoeken. Je zal opkijken van wat er allemaal uit de kast komt.

kast winterklaar maken love4momz tweedehands

  1. Sorteer de kleding

Een hele slaapkamer vol kleding zorgt al snel voor een onoverzichtelijk geheel. Het is dus verstandig om alle kleding te sorteren. Leg alle kleding bij elkaar: jurken bij jurken, broeken bij broeken, shirtjes bij shirtjes etc. Hierdoor zorg je ervoor dat je straks gemakkelijk alles kan uitzoeken en keuzes kan maken wat je wilt houden en wat je weg wilt doen.

kast winterklaar maken love4momz tweedehands

  1. Zoek de kleding uit

De kinderkleding uitzoeken is de grootste klus. Zoek allereerst uit welke kleding niet bij het seizoen past. Dunne truien, korte broeken, zomerjurkjes kunnen allemaal bij elkaar gelegd worden om straks in de doos ‘zomer’ te worden gestopt. Groeien je kinderen echter nog, leg dan de zomerkleding apart in een doos die voor een tweede leven bestemd is. Deze kleding kan wellicht bewaard worden voor jongere kinderen in het gezin of familie. Ook een tweedehands kledingwinkel is een optie voor kleding dat te klein of voor een ander seizoen bestemd is.

Naast het uitzoeken van de zomer- en winterkleding is de volgende stap: het uitzoeken van kleding dat te klein is geworden. Zorg er voor dat je deze kleding in drie verschillende stapels verdeelt: een om te bewaren en terug te leggen in de kast. Een om weg te gooien (omdat er vlekken of gaten op zitten of het verwassen is) en een andere om weg te geven aan andere gezinsleden, familieleden, vrienden of een tweedehands kledingwinkel. De eerste stapel stop je in een vuilniszak. De andere stapel stop je in diverse dozen. Schrijf er gelijk op voor wie de doos bestemd is zodat je straks niet hoeft te zoeken voor wie desbetreffende doos is.

  1. Maak de kast schoon

Heb je alles uitgezocht? Dan kan je nu de kast lekker uitsoppen en uitzuigen. Zo zorg je ervoor dat je straks met een fris gevoel je kledingkast weer in gaat richten.

  1. Richt de kast in

Heb je alle stapels verdeelt? Dan kan het inrichten beginnen. Vouw alles netjes op. Leg het op soort in de kast. Hierdoor houd je overzicht wat je precies hebt.

kast winterklaar maken love4momz tweedehands

  1. Vul aan met wat je mist

Het allerleukste van de kast opnieuw inrichten is het aanschaffen van items die missen in de kledingkast van je kleintje. Door alles netjes in te richten heb je in een oog opslag door welke kinderkleding je mist. Zo kan je heel gericht de garderobe van je kinderen aanpassen. Een miskoop (welke moeder koopt er niet te veel kleding) voorkom je hiermee iets makkelijker. Ook het aanschaffen van eyecatchers wordt makkelijker, want je kan met een opgeruimde kast zien wat dat moet zijn. Ook wordt – na een goede uitzoekbeurt – helder welke stijl je eigenlijk wilt hebben. Hou je hier aan en koop gericht op deze stijl. Diverse online kinderkledingwinkels hebben een groot aanbod van diverse stijlen, merken en items.

Zo nu kan je met een opgeruimd hoofd en kast een nieuw seizoen in. Have fun!

Author

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: